KKTC Londra Temsilciliğinden verilen bilgiye göre, Hornsey Atatürk Türk Okulu Başkanı Türker Çakıcı, yöneticiler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerden oluşan heyetin ziyareti sırasında Muavin Konsolos Dilşad Şenol ve Koordinatör Öğretmen Öjen Topçu da hazır bulundu.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı ziyaret dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini belirterek, dünyadaki tek çocuk bayramının Türk Ulusu çocuklarına ait olduğunu işaret etti.

Tuncalı, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı.

Hornsey Atatürk Türk Okulu’nun Birleşik Krallık Türk Okullarının en kıdemlilerinden olduğunu, hem akademik yönden başarılı hem de folklor alanında güçlü bir okul olduğunu belirten Tuncalı, tüm okul yönetimi ve öğretmenlerini tebrik etti.

Tuncalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Uluslararası Çocuk Festivaline ekibin İngiltere’deki Türk Dili ve Kültürü Okullarını en iyi şekilde temsil edeceğini ve dünya çocuklarıyla birlikte sevgi, dostluk, kardeşlik mesajları vererek bu önemli bayramı en güzel duygularla kutlayacaklarına da inanç belirtti.

Çocuklardan, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularını hiç kaybetmemelerini ve eğitime çok önem vermelerini isteyen Tuncalı, çocukların kendi vatanlarında bu coşkuyu yaşama fırsatını bulacaklarını ve bunun onlara farklı bir tecrübe katacağına da dikkat çekti.