Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Yerel Yönetimler, Şehircilik ve Çevreden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Hoşkara, TC-KKTC hükümetleri arasında uzlaşıya varılan metnin önceki şekli ile son şekli arasında önemli bir değişiklik olmadığını savundu.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Hoşkara, suyun özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak içerikte olan, ciddi belirsizlikler içeren metnin, söylendiği gibi, "yap-işlet-devret" modelini değil, "işletme hakkının devrini" öngördüğünü belirtti.

Hoşkara, hükümetin, suyun işletme hakkını devrederek, özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayabilecek özelleştirme sürecine onay vererek, topu belediyelere attığını söyledi.

Son uzlaşı metninde de, sistemin dışında kalacak olan belediyelere yaşam hakkı tanınmadığını savunan Hoşkara, sistemin dışında kalacak olan belediyelere de mutlak surette özel şirketle rekabet edebileceği eşit ve adil şartlar sağlanması gerektiğini, bunun yapılmamasının dayatma anlamına geleceğini iddia etti.

Suyun fiyatının bile belirlenmediğini, imza atan tüm bakanların dahi suyun fiyatını bilmediklerini, ancak kesin olan şeyin de bugün suyu 5-10 kuruştan alan belediyelerin özel şirkete devredilmesinin ardından çok daha pahalıya alacağı olduğunu söyleyen Hoşkara, "Beni seçin parayı en iyi ben alırım anlayışı, şimdilerde yerini, beni seçin en iyi ben devrederim anlayışına dönüşmüştür.  Topluma çok şey kaybettiren bu anlayışlardan biran önce vazgeçilerek, toplumun tüm kesimlerine daha adaletli bir yaşam sunulmalıdır" dedi.