Üniversite kampüsü içerisinde şüpheli hareketler sergileyen öğrencinin üzerinden 1 gram uyuşturucu çıktı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsünde narkotik ekipleri tarafından yapılan operasyonda Nijerya uyruklu Housein Kehinde Ipaye isimli öğrencinin üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis, okul kampüsü içerisinde şüpheli hareketler sergileyen zanlının üzerinde narkotik ekipleri tarafından arama yapıldığını bir gram ağırlığında sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Gözaltına alınan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, zanlıdan kan ve idrar örnekleri aldıklarını kaydeden polis, sonuçların henüz çıkmadığını söyledi. Polis, zanlının suçunu kabullenmediğini, uyuşturucu maddeyi yerde bulduğunu öne sürdüğünü belirterek, ayrıca zanlının Mart ayında da aynı suçtan tutuklanıp teminatla serbest bırakıldığını belirtti. Polis, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep ederek, bu süre içerisinde analiz sonuçlarını alacaklarını ifade etti. Mahkeme talebi değerlendirerek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.