Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yeni devletin ismi 'Birleşik Kıbrıs Federasyonu' olabilir açıklamasını yalanladı. 

Rum basını, Akıncı’nın müzakerelerde ele alınan unsurları açıklamaya devam ettiğini, bu durumun Kıbrıs Rum tarafında “sinir bozukluğuna sebebiyet verdiğini” iddia etti.

Gazete, Akıncı’nın açıkladığı unsurların çoğunun Kıbrıs Rum tarafınca “anlaşılan unsurlar değil müzakere edilen unsurlar oldukları” iddiasıyla yalanlandığını belirtirken Akıncı’nın olası çözümde Kıbrıs'ın yeni isminin Birleşik Kıbrıs Federasyonu olabilir açıklamasının doğru olmadığını aktardı. 

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis Fileleftheros gazetesine yaptığı açıklamada, "böyle bir şeyin görüşülmediğini, bunun için henüz erken olduğunu” belirterek Akıncı’yı yalanladığını belirtti.

Hristodulidis gazeteye açıklamasında, "isim, bayrak ve devletin marşının, müzakerelerin sonunda ele alınacak konular olduğunu" ifade ettiği kaydedildi. 

Açıklamasında, garantiler konusuna da değinen Hristodulidis, “ilk görüş alış verişi döneminde bu konuda görüş alış verişinde bulunulmasına karşın müzakerelerde henüz konunun gündeme gelmediğini” belirtti. (CİHAN)