BEN DESTEK VERİYORUM: Hristofyas: O bana destek olmadı ama ben barış için ona destek oluyorum. Görüşmelerin benim bıraktığım yerden başlamasını olumlu buluyorum. Kıbrıs’ın barıştan başka seçeneği yoktur. Bu işi daha fazla geciktirmeden çözmek gerekir.

Hasan DÜZGÜN

Rum Yönetimi eski başkanlarından ve AKEL eski Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas KKTC’ye geçti ve Lefkoşa’da Galabalık Restoranda bir grup Kıbrıslı Türk ile bir araya geldi.

Aralarından politikacı, sendikacı ve sivil toplum örgütü yetkililerinin de bulunduğu Kıbrıslı Türkler Hristofyas’a balık ve rakı ikram etti.

Hristofyas yemek sırasında Havadis’e yaptığı kısa açıklamada Kıbrıs sorunun kritik bir dönemden geçtiğini belirtti ve görüşmelerin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Mevcut Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in  başkanlığı döneminde kendisine yardımcı olmadığını söyleyen Hristofyas “O bana destek olmadı ama ben barış için ona destek oluyorum” dedi.

Görüşmelerin kendilerinin bıraktığı yerden başlamasını olumlu sayan Hristofyas, “Kıbrıs’ın barıştan başka seçeneği yoktur. Bu işi daha fazla geciktirmeden çözmek gerekir.” şeklinde konuştu.

Yemeğe Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, CTP eski MYK üyeleri Niyazi Düzgün ve Ali Gulle KOOP-Sen Başkanı Mehmet Ali Güroz, Eski Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek ve  eski Sağlık Bakanı Eşref  Vaiz katıldı.