Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Bayındırlık -Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün “sendikayı yıpratma amaçlı” demeçler verdiğini iddia etti ve sorunlarıyla ilgili görüşmeleri Başbakan Yardımcısı Denktaş ile yaptıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, sorunlarının çözümüyle ilgili Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la görüştüklerini ifade eden Kapısız, “Kemal Bey (Dürüst) bir taraftan televizyon önünde sendikamıza diyalog çağrısı yaparken, bir taraftan da yetkisiz kişileri toplantılara göndererek bizlerle dalga geçmiştir. Ercan’da gerçekleşen şok grevin sebebi tamamen budur” dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Şu an hükümet adına Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş ile görüşme masasındayız. Sorunların birçoğunun çözümü için prensipte anlaşmış bulunmaktayız. Sayın Denktaş diyaloga açık bir şekilde sendikamızı dinleyerek çözülebilecek basit sorunlar olduğunu fark etmiştir. Eğer bizlere ilettiği gibi bir protokol hazırlanıp adımlar bu çerçevede kısa sürede atılırsa bundan sonra grev olması söz konusu değildir. Durum bu iken Kemal Bey’in basında, kritik bir konumda görev yapan çalışanlarımızın onurunu zedeleyici açıklamalar yapması anlaşma zeminini baltalar niteliktedir. Kemal Bey bu halka Ercan’da bir grev daha yaşatmak istiyorsa buyursun çalışanlarımız aleyhine yaptığı onur kırıcı açıklamalara devam etsin. Kemal Bey maaşlarımızı açıklarken kendininkini de eklemeyi unutmasın ve devlet imkânlarının yettiği kadarıyla aldıkları yeni makam arabalarında seyahat ederken, dikkat etsin devlet imkânlarının tamiri için yetersiz kaldığı yollardaki çukurlara düşmesin…”