HTKS'ın basın açıklamasında, "Grev yasağının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Hükümet uzlaşma adına kılını bile kıpırdatmamıştır. Grev günü geldiğinde Başbakan’ın “ sorunlar masada çözülür” diyerek grevi yasaklaması ve herhangi bir olumlu adım atmaması ise CTP-BG - DP-UG hükümetinin hükümet programındaki söylemlerine yakışır bir “boş söylem” daha eklemiştir." denildi.

HTKS'den yapılan açıklama şöyle:

"Sivil Havacılıktaki sorunların görmezden gelinmesi, yaptığımız  uyarıların dikkate alınmaması ve seçim öncesi verilen vaadlerle seçim sonrası yapılan işlerin birbirin tam tersi olması sebebiyle anayasal hakkımız olan grevle mücadele ederek sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Grev yasağının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Hükümet uzlaşma adına kılını bile kıpırdatmamıştır. Grev günü geldiğinde Başbakan’ın “ sorunlar masada çözülür” diyerek grevi yasaklaması ve herhangi bir olumlu adım atmaması ise CTP-BG - DP-UG hükümetinin hükümet programındaki söylemlerine yakışır bir “boş söylem” daha eklemiştir.

Çalışma Bakanlığına uzlaşı masası oluşturulması için tarafımızdan resmi başvuru yapılmasına rağmen hükümet yasa tanımaz tavrını sürdürerek uzlaşı kurulunu toplamamış, yasaların sadece halk için olduğunu, başa gelenin keyfi şekilde istediği yasayı takmadığını açıkca gözler önüne sermiştir. Bugün yaşananlar nasıl bir hukuk devleti, nasıl bir demokrasi oyunu içerisinde olduğumuzun, gelenin gidenden tek farkının, renk farkı olduğunun altını çizmektedir. Hükümete bizleri görmezden gelerek bir yere varamayacağını grev yasağının dolmasına 30 gün kaldığını, bu noktadan sonra artık herhangi bir adım atmak için çok geç olacağını hatırlatırız."