İşte Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'nın Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na yazdığı mektup;

Geçmiş yıl içerisinde şahsınızın bir eylem öncesi telefonla arayarak söz vermesi üzerine bir ilerleme kaydedileceğini  umduğumuz Sivil Havacılık Dairesi’ndeki sorunlar  (Kontrolörlerin havacılık tazminatları, Kamu Yasası ve SHD Teşkilat Yasasındaki değişiklikler, tayin ve terfiler ayrıca personel alımı) ile ilgili girişimlerimiz, doğru düzgün bir muhattap bulamadan, toplantı taleplerimiz ise tarafınızdan ve ortağınız olan Başbakan Yard. Sn. Serdar DENKTAŞ’tan herhangi bir cevap verilmeden reddedilmiştir. Görüştüğümüz “yetkisiz yetkililer” de  sürekli ne kadar haklı olduğumuzu ancak onlarında ellerinden birşey gelmediğini anlatmaktadırlar.

2014 yılı içerisinde açıkladığımız eylemlerde bizlere bu işlerin böyle çözülemeyceğini tembihleyerek “diyalog masasını” göstermiştiniz. Bizlerde sözünüzü dinleyerek masaya oturduk ve Hükümetinizin uygularken zorlanmayacağı bir “Protokol” imzaladık. Ekte de göndermiş olduğumuz protokolde de belirtildiği gibi Hükümetiniz adına ilgili bakanlarla (Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn.Hasan TAÇOY ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn.Aziz GÜRPINAR)  14 Aralık 2014 tarihinde uzlaşıya vararak Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası,  Ercan Havalimanı’nda uygulayacağı grevi kaldırmıştır.  

Sendikamız bu protokolu karşılıklı iki taraf arasında imzalanan bir anlaşma olarak değerlendirerek, Hükümet’ten protokolu uygulamasını beklemekteydi yada normal ülkelerde bu şekilde olduğundan bizde de böyle olacağı gafletine düştük. 20 Mart 2015 Cuma günü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılan teknik komitede, Protokolde de öngörüldüğü üzere Sivil Havacılık Dairesi’ndeki vardiya usulü ile çalışan personele vardiya tahsisatı ödenmesi gündeme gelmiş fakat ilgili madde Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından reddedilmiştir. Hükümetiniz adına iki Bakanı tarafından imzalanan protokole Maliye Bakanlığı karşı çıkmıştır. Bu noktada size şunuları sormak istiyoruz;

  • “K.K.T.C’de Maliye Bakanlığı Hükümetten bağımsız mıdır?” Eğer değilse,
  • “Maliye Bakanlığı Hükümet adına  imzalanmış bir protokolu nasıl reddeder?”  Eğer protokolun reddi bilginiz dağilinde yapılmışşa,
  • “Biz Sendikaları, neden uzlaşmak üzere masaya çağırıp uygulamayacağınız protokolleri imzalattırıyorsunuz?”
  •  “Biz bu ülkede kimin imzasına nasıl güvenebiliriz?”
  • “Bir taraftan kirlenmiş siyasetten şikayet ederken diğer taraftan Hükümetiniz adına atılan imzaların arkasında durmayışınız sizcede yaman bir çelişki değil midir?”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın bu durum karşısında sessiz kalmasını ummak ve de çalışanlarımızla bu denli tutarsız ve alay edercesine bir tavır içerisinde olan Hükümetinizin vereceği yazılı veya sözlü vaadlerine tekrardan kanacağımızı düşünmek de sizlerin düşeceği en büyük yanılgı olacaktır. Yapacağımız eylemlerle sonuna kadar direneceğiz.

HTKS Yönetim Kurulu (a)

Başkan

Cem KAPISIZ

screenshot.jpg