Tuğçe Ülkü Aydın

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası heyetini kabul ederek, sorunlarını dinledi.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Bakan Dürüst’e yeni görevinde başarılar dileyerek, hava trafik kontrolörlerinin sorunlarını aktardı.

Kapısız, Ercan Havalimanı’nda çalışan hava trafik kontrolörlerinin görevlerini anlatarak, trafik kontrolörlerinin yaptığı işin önemine dikkat çekti.

Çalışanların yıllardır tıkanmış sorunları olduğuna işaret eden Kapısız, geçen yıl Kasım ayında alınan personelin “Göç Yasası” diye nitelendirilen yasadan dolayı mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

İşlerinin çok stresli ve riskli olduğuna değinen Kapısız, bir de buna yeni personelin maaşlarında ortaya çıkan anomalinin eklendiğini, sendikalarının bu durum karşısında “eylemli” olacağını kaydetti.

Kapısız, çalışanların hizmet sınıfı nedeniyle yaşadığı sıkıntılara da değinerek, Liman Hizmetleri Sınıfı altında çalıştıklarını ve bu sınıfın lise mezuniyeti gerektirdiğini anlattı.

Çok büyük eğitimlerden geçilen meslek için bunun yetersiz kaldığını ifade eden Kapısız, bu durumun değiştirilmesi gerektiğini, aksi takdirde geçirilmeye çalışılan yeni Kamu Çalışanları Yasası’nda da tıkanıklıkların yaşanacağını söyledi.

Kapısız, havacılık tazminatları, yurt dışı ödenekleri, Smart binası, vardiya tüzüğü tadili, terfiler konusundaki sıkıntılarını da Bakan Dürüst’e aktardı.

Kapısız, havacılık hizmetlerinin sorunlarını içeren metni Bakan Dürüst’e takdim etti.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, hava trafik kontrolörlerinin yaptığı işin önemine dikkat çekerek, hava trafik kontrolörlerinin görevlerini daha sağlıklı şekilde yerine getirmeleri için, daha rahat koşullarda çalışması gerektiğini kaydetti. 

Sorunların diyalog yoluyla aşılmasını istediklerini ifade eden Bakan Dürüst, personelin görevini daha iyi şekilde yerine getirebilmesi için personelin mutlu edilmesi gerektiğini söyledi.

Hava trafik kontrolörü yetiştirmenin kolay olmadığını ifade eden Bakan Dürüst, Ercan Havalimanı’nın birkaç yıl içinde çok daha çağdaş bir yapıya kavuşturulacağını, bu süre içinde bazı eksikliklerin yaşanabileceğini, ancak bunların giderilebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bakan Dürüst, daha kaliteli hizmet için çalışacaklarını vurgulayarak, personele katkılarından dolayı teşekkür etti.