Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Güney Lefkoşa’da dün Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan saldırıları kınayarak, suçluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’nın Güney kesiminde dün ELAM Örgütü üyeleri ve bir grup öğrenci tarafından 15 Kasım bahane edilerek düzenlenen ve 3 Kıbrıslı Türk’ün yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıları değerlendiren Hüdaoğlu, sorumluların mutlaka cezalandırılmaları gerektiğini, suçun cezasız kalması halinde devamının gelebileceği uyarısında bulundu.

Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiades’in olayı kınamasının olumlu olmakla birlikte, bununla yetinilmemesi ve olayı gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkarılmaları gerektiğini belirten Hüdaoğlu, “Rum yönetiminden Kıbrıslı Türkleri sevdirecek değil, ancak Kıbrıslı Türklere gelecek saldırıları engelleyecek, teşebbüste bulunanları da cezalandıracak bir girişim beklemekteyiz” dedi.

Hüdaoğlu, “Öğrencilerin de olayların içinde yer almaları bizi en çok üzen bölümdür. Bu da gösteriyor ki, eğitim aldıkları okul ve uygulanan müfredat bu çocuk ve gençlere, görüşlerini savunabilecek donanım yerine, farklı kimlikteki insanları şiddetle yok etmeye yönlendirmektedir. Bu zihniyet, sadece Kıbrıslı Türkler için değil, esas Kıbrıs Rum toplumu için de büyük bir sorundur” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE TAKOZ”

Müzakere sürecinin olumlu bir havada sürdüğü bir dönemde yapılan bu saldırıların çözüm sürecinin önüne takoz koymaktan başka amaç taşımadığını belirten Hüdaoğlu, Kıbrıs'ta çözüm ve barış istencini dinamitlemeye yönelik bu tür saldırılar karşısında soğukkanlı ve sağduyulu davranarak, barış kültürünün yaygınlaştırılması çabalarının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Hüdaoğlu, “Barış güçleri bu tür saldırıları bertaraf edecek güçte ve kararlılıktadır” dedi.

“SALDIRGANLARI KINARKEN SALDIRIYA KARŞI ÇIKANLARI DA TAKDİR ETMELİYİZ”

Bu tür saldırıların tüm Rum toplumuna mal edilmemesi gerektiğinin de altını çizen Hüdaoğlu, “Saldırganlar şiddetle kınanmalı, sorumlular yakalanmalı ve suç cezasız bırakılmamalıdır. Olayı, ne olduğundan farklı boyutlara çekmeli, ama ne de küçümseyip görmezden gelmeliyiz. Genelleme yaparak tüm Rum toplumunu suçlu ilan etmemeliyiz. Saldırganları kınarken, saldırıya karşı çıkanları da takdir etmeliyiz” dedi.