Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, KKTC-TC arasında imzalanan ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de koordinasyon ofisi açmasını öngören anlaşmanın hukuki geçerliliği olmadığı görüşünü ifade ederek, hükümetin bu anlaşmanın iptal edildiğini açıklaması gerektiğini belirtti.

TBMM’de 5 yıllık olarak onaylanan anlaşmanın, KKTC’de Meclis’e getirilmeden Bakanlar Kurulu’nda 1 yıllık olarak kabul edilmesinin hukuka aykırılığını en başından beri kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Hüdaoğlu, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’ın da Meclis’te yaptığı konuşmada, bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu ve anlaşmanın geçerli olmadığını açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Hüdaoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

“HÜKÜMET YASALARA UYMUYOR”

Uluslararası bir anlaşmanın geçerli olması için Meclis’te onay alması gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını belirten Hüdaoğlu, hükümet ile Meclis’in hukuka uymadığı bir yerde, başkalarının hukuka uymasını beklemenin mümkün olmadığını söyledi.

Gelinen aşamada hükümet ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yanlış ve hukuka aykırı bir adım attıklarını kabul ederek gerekli açıklamayı yapması gerektiğini belirten Hüdaoğlu, “Bu anlaşma hukuka aykırı olduğu kadar içerik açısından da oldukça tehlikelidir. Bu protokolle ülkedeki tüm sportif ve kültürel aktiviteler Türkiye’ye devredilecek. CTP ile DP’nin bunu, üstelik de Meclis'ten ve halktan gizleyerek devreye sokmaya çalışması düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Hüdaoğlu, futbol federasyonlarıyla ilgili tartışma konusunda ise, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun KKTC’de temsilcilik açmak istemesinin sadece KTFF ve ülke gençliğine değil, Kıbrıs Türk halkına yapılmış çok büyük bir saygısızlık olduğu” görüşünü dile getirdi.

“Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın asıl Kıbrıs Türk halkından özür dilemesi gerektiğini” savunan Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun, FIFA’nın TFF’nin talebini reddettiğini açıkladığını, bunun beklenen bir gelişme olduğunu kaydetti.

Hüdaoğlu, hükümetin, toplumun sesine kulak vermesini de isteyerek, “CTP-DP Hükümeti’nin uzunca bir süredir toplumdan koptuğunu görmekteyiz. Bu iki konuda takındıkları tavır da bunun göstergesidir. Gelinen aşamada hükümetten beklentimiz, kendi milletvekilleri ve toplumun büyük çoğunluğunun sesine kulak vererek yanlışta ısrar etmemesidir” dedi.