ÖZYİĞİT: “HÜKÜMET 1 YILDA MİADINI DOLDURDU”

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler—Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) Hükümeti’nin görev süresinin birinci yılında, yaptıkları ve yapmadıkları ile miadını doldurduğunu vurguladı.  

Çalışanların büyük sıkıntı çektiği, üretici kesimlerin yok olma noktasına geldiği, sektörlerin feryat ettiği, KTHY mağdurlarının bayramı sokakta geçirdiği çok kötü bir dönemden geçildiğini, diğer yandan sivilleşme-demokratikleşme başta olmak üzere, esaslı hiçbir konuda adım atılmadığını, verilen sözlerin tutulmadığını belirten Özyiğit, Başbakan ile Başbakan Yardımcısı’nın bu gerçekleri görmezden gelerek hükümetin ‘sözde’ başarılarından bahsetmesinin, halkla bir anlamda alay etmek anlamına geldiğini kaydetti. 

         Özyiğit, “CTP-DP Hükümeti verdiği sözleri tutmadığı gibi, kendi döneminde hiçbir  sorunu çözmemiş, dahası yeni sorunlar yaratmıştır. Ortaklar birbirleri ile didişmeye ayırdıkları zamanın yarısını bile halkın sorunlarını çözmek için ayırmamışlardır. Ortakların anlaştığı tek nokta partizanca atamalar ve yandaşlara kıyak yasaların geçirilmesidir” dedi.     

Özyiğit Hükümet programında bulunan Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Anayasa, kamu ve hukuk reformu, eğitim ve sağlıkta adım atılmadığını,  halka verilen sözlerin havada kaldığını belirterek, “kendi programına sadık kalmayı becermekten aciz bir hükümetle karşı karşıyayız” dedi.

TDP Güzelyurt İlçesi Güzelyurt Çakısdes Restaurant’ta Dayanışma Gecesi düzenledi. Geceye, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milletvekilleri Hüseyin Angolemli, Mehmet Çakıcı, Zeki Çeler, Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham ile üye ve sempatizanlar katıldı.

“TDP hergeçen gün güçlenmekte”

TDP Genel Başkanı Özyiğit gecede yaptığı konuşmada, TDP’nin ülke genelinde olduğu gibi Güzelyurt İlçesinde de güçlendiğini, son yerel seçimlerde alınan oy oranı ile bölgeden meclise temsilci gönderir duruma geldiklerini kaydetti.

Yerel seçimlerde 28 yıl sonra Amiral Gemisi olarak adlandırılan Lefkoşa’da seçimi kazandıklarını, genel olarak diğer bölgelerde de ilerleme kaydettiklerini, partiye katılımların arttığını belirten Özyiğit, seçimlerin ardından Yeni Erenköy’de örgüt kurduklarını, Serhatköy Örgütünü yeni katılımlarla güçlendirdiklerini, geçtiğimiz hafta da Lefke’de örgüt kurarak, örgüt binası açtıklarını kaydetti.

“Üretici perişan…”

Güzelyurt-Lefke bölgesinin üretimin kalbi olduğunu, ancak ülke genelinde olduğu gibi bölge üreticilerinin mağdur durumda olduklarını belirten Özyiğit, “Teşvikler ve süt bedelleri ödenmedi, hayvancı yem sıkıntısı çekmekte, Narenciye’ciler ise eylem hazırlığında” ifadelerini kullandı..

Özyiğit, mevcut koşullarda bile üretimde yüksek maliyetler nedeniyle birçok sıkıntı çeken üreticilerin, Türkiye’den gelecek suyun özel bir şirket tarafından satılması durumunda çok daha büyük sıkıntı yaşayacaklarını, hatta üretimin durma noktasına gelebileceği uyarısında bulundu. 

“Suyun özelleştirilmesine karşıyız”

TDP olarak Türkiye’den gelecek olan suyun devlet  ve belediyeler tarafından dağıtımının sağlanmasında ısrarcı olduklarını belirten Özyiğit,”TDP suyun özelleştirilmesine karşıdır. Bu düşüncemizi Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda Sn. Davutoğlu ve ekibine da aktardık. Ancak bu konuda hükümetin gerekli dirayeti göstermediğini de üzülerek görmekteyiz” diye konuştu.

“Cengiz Topel Hastanesi kapatılmamalı”

TDP olarak Güzelyurt’a yeni Hastane yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak bu yapılırken Cengiz Topel Hastanesi’nin de kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirten Özyiğit,  Cengiz Topel Hastanesi’nin sorunlarının giderilerek, altyapısı iyileştirilerek daha iyi sağlık hizmeti vermesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. 

“Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğiz”

Konuşmasında Nisan 2015’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Özyiğit, TDP olarak bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini yineledi. Özyiğit; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onurlu ve dik duruşun simgesi olan Sn. Akıncı’yı destekleyeceğiz ve seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.