Çözüm ve Barış Platformu, gerçekleştireceği “Barışın Tam Zamanı” eylemi için bazı izinlerin reddedilmesini eleştirdi.

Platform adına açıklama yapan Biyologlar Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten, bugün saat 17.00’de Lefkoşa Dereboyu’nda yapılacak “Barışın Tam Zamanı’’ eylemi için talep edilen ‘‘ses sistemi izni’’ ve yürüyüş sonunda ‘‘ateş yakma izni’’ taleplerinin “hiçbir gerekçe gösterilmeden” reddedildiğini savundu.

Yazılı bir açıklama yapan Sarpten, “Çözüm ve barışa karşı duran UBP-DP hükümeti ve bizzat Başbakan’ın talimatıyla, Lefkoşa Kaymakamlığı tarafından yürüyüş sonrası yapılacak konuşmalar, barış şarkıları için gerekli ‘ses sistemi izni’ ve yürüyüş sonunda ‘ateş yakma izni’ talebimiz hiçbir gerekçe göstermeden reddedilmiştir” iddiasında bulundu.

Açıklamada, “Kıbrıs müzakerelerinin önemli bir viraja girdiği, toplumun barış istencinin giderek yükseldiği bu ortamda platform sadece dahil olan örgütlerle değil, ekonomik örgütler ve hükümet dışındaki tüm siyasi partilerin de desteğiyle barışa ve sürece destek vermek için mücadelesini sokaklara taşımaya kararlıdır” ifadelerine yer verildi.

“Çözüm ve Barış Platformu’nun sesi kesilemez. Kıbrıslıların gönlünde barış ateşi çoktan yanmıştır ve söndürülemez” diyen Sarpten,  “Bugün saat 17.00’den itibaren tüm barış severler Dereboyu’nda olacaktır ve barış istencini tüm engellemelere rağmen en yüksek sesle haykırmaya devam edecektir. Çünkü, şimdi ‘Barışın Tam Zamanı’dır” dedi.