Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Şahali’ye cevaben yaptığı konuşmada, Sayıştay yasasının özellikle denetçilere yönelik kısmının sendikalarla görüşülerek, meclis komitesinde ele alınacağını söyledi.

Denktaş, Bakanlar Kurulu’nda çelenkler konusunda bir karar alındığını belirterek, Başbakan’ın bakanlar kurulu adına çelenk göndermesi ve dileyen bakanın cebinden çelenk gönderebileceğine ilişkin bir karar alındığını anlattı.

Bakanların mesai saatinin sınırlı olmadığını, mesaisi devam ettiği bir saatte makam aracının kısıtlanmasının mümkün olmadığını belirten Denktaş, özellikle Cumartesi günleri bakanların çok yoğun çalıştığının bilindiğini, dolayısıyla bunun bir eleştiri konusu olmaması gerektiğini söyledi.

Denktaş, kaynakların kullanılması ve hizmet araçları konusunda bir genelge yayımlandığını anımsattı.

Denktaş, Başbakan Özgürgün’ün İstanbul ziyareti konusunda söylenenlere bir yere kadar katıldığını, özel ziyarete belki bu kadar kalabalık bir heyetle gidilmemesi gerektiğini, ancak özel ziyaretlerde bile Başbakanlık makamına uygun hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Denktaş bu konularda daha dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

DERYA’NIN SORUSUNU DENKTAŞ CEVAPLADI

Yerinden söz alan CTP Milletvekili Doğuş Derya, düğünlere çelenk gönderilmesi konusunda neden böyle bir karar alındığını ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Cumhurbaşkanlığı’ndaki Koordinasyon Ofisi toplantısına neden katılmadığını sordu.

Soruları yanıtlayan Serdar Denktaş, Başbakan Özgürgün’ün gündemi çok yoğun olduğu için toplantıya katılmadığını, kendisinin ise toplantıya hükümet adına katıldığını ve bunu basına açıkladığını söyledi.

Toplantının çıkışında “devlet paranoya ve eziklik kompleksi içinde yönetilemez” dediğini ifade eden Denktaş, gençlere ezik demediği, hükümetin güvenle hareket ettiğini ve hiçbir yetkilerini devretmediklerini vurguladı.

Serdar Denktaş, devlete inandıklarını, devletin devamını bütün yürekleriyle hissederek istediklerini yineleyerek, Rumlarla bir çözümde de, çözümsüzlük sonucunda da, devletin devamını dileyerek, çalışacaklarını kaydetti.

Denktaş, “Yaşamımıza hiç kimse müdahale etmeyecek…Türkiye’deki yaşam koşulları, bir ada olan bu ülkeyle farklıdır. Burada bizim koşullarımız uygulanacak ” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın konuşması sırasında zaman zaman Doğuş Derya ile Dektaş arasında karşılıklı konuşma ve tartışma yaşandı.

Mecliste Pazartesi günü yaşanan olayları konusunda Doğuş Derya ve Armağan Candan arasında da sözlü sataşmalar oldu.

ŞAHALİ

CTP Milletvekili Erkut Şahali de yeniden söz alarak, Sayıştay’ın kadrosunun güçlendirilmesinin önemine değindi.

Çelenk ve yemek konularının en fazla istismar edilen konular olduğuna işaret eden Şahali, bir prosedür çerçevesinde olsa da çelenk konusunda yapılan düzenlemenin kaynakların israfı anlamına geldiğini kaydetti.

Kendi bakanlığı döneminde, bu tür bir israfın yapılmadığını vurgulayan Şahali, bunun araştırılmasının yapılmasını istedi.

Başbakan Özgürgün’ün ziyaretinde 2 kişinin yeterli olduğunu ifade eden Şahali, mütevazı olmakta yarar olduğunu, kaydetti.