BAŞKANLAR MEMNUN: Paşaköy, Tatlısu ve Çatalköy Belediye Başkanları, CTP-BG Parti Meclisi’nin önceki gece gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesine konusunda üretilen kararları memnuniyetle karşıladı. Üç başkan kararların hükümet kararına dönüşmesini bekliyor

Ceren ÖZBİL
Türkiye'den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda yaşanan kriz çözülüyor. CTP-BG önceki gün gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısı Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda bir dizi karar aldı.
Havadis’e konuşan belediye başkanları CTP-BG Parti Meclisi’nin önceki gün aldığı kararların en başından beri savundukları konular olduğunu söyledi ve artık bu kararların hükümet kararına dönüşmesini istedi. Başkanlara göz ardı edilmemesi gereken diğer bir önemli hususa kurulacak Özerk Su Yönetimi’nde belediyelerinde söz sahibi olması.

Görüş birliğine varılan konular

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi’nin önceki akşamki üç buçuk saatlik toplantısında Parti Meclisi, Özerk Su Yönetimi kurulması, bu yönetime belediyelerin dahil olması ve suyun işletmesi için KKTC’de uluslararası bir ihale açılması konusunda görüş birliğine vardı.

Tülücü: Bizim istediğimiz de buydu

Paşaköy Belediyesi Başkanı Habil Tülücü, CTP-BG parti Meclisi’nin önceki gün Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda aldığı kararın kendilerinin aylarca alınması için mücadelesini verdikleri karar olduğunu söyledi. Tülücü, bu kararın bir an önce hükümet kararına dönüşmesi gerektiğini belirterek, vatandaşın bu suyu beklediğini hatırlattı.

“BESKİ konusundaki düşüncemde değişiklik yok”

BESKİ konusundaki düşüncesinde bir değişiklik olmadığını kaydeden Tülücü, BESKİ ile devam edip etmeme kararı almak için söz konusu kararların alınmasını beklediklerini ifade etti. Tülücü belediye sayısının azaltılmasının da gündemde olduğuna işaret ederek, sayının azaltılması gündemdeki iken BESKİ ile devam edip etmeyecekleri konusunda bir karar veremeyeceklerini belirtti.

Orçan: Bir an önce hükümet kararına dönüşmeli

Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan, CTP-BG’nin Parti Meclisi’nin önceki gün aldıkları kararların kendilerinin başından beri savundukları noktalar olduğunu belirtti. Bu kararın bir an önce hükümet kararına dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Orçan, halkın artık bu suya kavuşmayı beklediğini ifade etti. 

“Belediyelerin de söz hakkı olmalı ”

Orçan Türkiye’den gelen suyun işletilmesinde belediyelerinde söz hakkı olması gerektiğinin altını çizdi ve belediyelerin yer üstü şebekelerinin de dikkate alınarak bir şebeke kurulması gerektiğini söyledi. Belediyelerin yer üstü şebekeleri dikkate alınarak, belediyelerin paylarının ayrılması gerektiğini işaret eden Orçan, “Yatırımlarımızın karşılığını dengeleyecek şekilde belediyelerin payının ayrılması gerekir” dedi. 

Hulusioğlu: Belediyelerin söz hakkı olmalı

Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, CTP-BG’nin Parti Meclisi’nin önceki gün aldığı kararın zaten iki bakanın yaptığı görüşmelerde oluşturulan taslakta yer alan kararlar olduğunu belirtti. Zaten başından beri savunduklarının bu olduğunu kaydeden Hulusioğlu, belediyelerinde suyun işletmesinde söz sahibi olmasının önemine değindi.

“Hükümetin aldığı karar CTP PM’si uyacaktır”

CTP-BG’nin parti Meclisi’nin aldığı kararın hükümetin kararı ile ayni olduğuna dikkati çeken Hulusioğlu “Bu kısaca hükümetin aldığı karara CTP PM’sinin uyacağı anlamına geliyor” dedi. Hulusioğlu, halkın bu suyu beklediğine işaret ederek bir an önce uygulamaya geçilmesi gerektiğini ifade etti.