Sabah Rotası’nda konuk olan ve önemli açıklamalarda bulunan CTP-BG Genel Başkanı Talat, “Hükümet programının omurgası, protokolün ilkeleri ortaya çıktı, bugün, yarın tamamlanır” dedi.

Ciddi ve iddialı hükümet kurmak hedefinde olduklarını kaydeden Talat, “DP’de bu yoktu. Geniş tabanlı hükümet kurmak DP ile mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

Hükümeti kurma çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Talat, birkaç günlük süre içinde çalışmaların tamamlanabileceğini kaydetti. Talat “Hükümet programının omurgası, protokolün ilkeleri ortaya çıktı. Bugün, yarın tamamlanır”… “……Bir hükümet deneyimi yaşandı ancak ortaya konulan hedeflerin çoğu gerçekleşemedi. İstikrarlı sürdürülebilir ekonomi ve tarım politikasına ihtiyaç var. Çiftçi mutlu değil ama bütçenin kara deliği de bu alanda. Esas olan bütçenin öncü sektörlerine öncelik vermek. Tarım ve diğer konulardaki reformlar ancak geniş tabanlı önceden uzlaşılan hükümetle olabilir.”
… Geniş tabanlı koalisyon hem ekonomik hem Kıbrıs sorununun çözüm bakımından önemli.” dedi.

Talat, CTP-BG’nin UBP ile Hükümet kurması konusundaki eleştirilere de şu cümlelerle yanıt verdi. Talat, “Birçok hedefi yerine getirmek için akılcı dikkatli ve ciddi politikalar gütmek gerek. CTP-BG hiçbir zaman bir partiye topyekün düşman olmadı. 1994’den bu yana UBP ile aynı dünya görüşüne sahip bir başka partiyle koalisyon yapmıştır. ….. Aynı ideolojiye sahip partiyle daha büyük hedefler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

……… “Ne CTP-BG eski CTP ne de UBP eski UBPdir. Partimiz iktidar deneyimi yaşayan sıkıntıların ne olduğunu gören bir partidir artık” .. Yeni kurulacak hükümetin başarılı olacağına inandığını ifade eden Talat, Hedefleri detaylandırdı..

“Her bir bakanlık istediğini yapar gibi bir yaklaşım bu hükümette olmayacaktır. Olmayınca da bundan halk ve hükümet ortakları yararlanacak. İstihdamda partizanlık ortadan kalkacak. Ekonomide önemeli dönüşümler gerçekleştireceğiz. Turizm ve eğitimde önemli proje var. Özerk turizm örgütü kurulacak. Üniversitelerin kalitesinin artması sağlanacak, gerçekten bilim üreten anlayışın yerleşmesi için yeni adımlar atacağız.

Bunları yapabilmek için geniş tabanlı hükümet gerek. Ciddi ve iddialı hükümet kurmak peşindeyiz. DP bu yoktu. Geniş tabanlı hükümet kurmak DP ile mümkün değildi.” (BRTK)