Gözde Süreç Sarı-Yılmaz Yakar

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Küçükbaş Hayvancılık”  konulu konuşmasında hükümetin maaşları ödemek için 40 gün vadeli 60 milyon TL borçlanmasını eleştirerek bu borçlanmanın faizinin 1 milyon 50 bin TL olduğunu, bununla birçok yatırım yapılabileceğine dikkat çekti.

Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün 4 bin TL ve üzerinde maaş alanları 3 gün geç ödeyerek borçlanmaya gitmediğini ancak şimdiki hükümetin borçlanarak yanlış yaptığını savundu.

Hamzaoğulları, doğru teşhisle sorunların kolay çözülebileceğini kaydederek, küçükbaş hayvancılığın sütteki payının yüzde 3 büyükbaş hayvancılığın ise yüzde 97 olduğunu belirterek, 300 büyükbaş hayvan üreticisinin kuralları uygulamaya izin vermeyeceğini iddia etti.

Büyükbaş hayvancılıkta tekel oluşturulduğunu öne süren Hamzaoğulları, Güney Kıbrıs’ta küçükbaş hayvancılığa 80 euro teşvik verildiğini hatırlattı.

Hamzaoğulları, “hiçbir süt imalatçısının devleti 12 milyon TL dolandırmaya hakkı olmadığını” belirtti. Hamzaoğulları ülkede küçükbaş hayvancılığa gereken önem verilemediğini ve bu nedenle gelişemediğini söyledi.

200 koyunu olan bir üreticinin aylık kazancının bin TL olduğunu ve bu üreticinin nasıl geçineceğini soran Hamzaoğulları, yeme sübvansiyon uygulanırsa küçükbaş hayvancılığın ayağa ancak böyle kalkabileceğini ifade etti.