Özgürgün, 2015 bütçesinde açık olduğunu belirterek, faiz ödemelerinin yapılmamış olması nedeniyle açığın daha da arttığını, döviz kurundaki oynamayla hesapların altüst olduğunu söyledi.

Bütçede buna yönelik önlem alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Özgürgün, ancak koruyucu tedbirler alınmaması nedeniyle bu durumdan dolayı ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Özgürgün, Başbakan’ın yapılamayan veya hatalı olan şeyler için özür dilemek yerine, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümet ortakları arasında uyum sorunu ve kopukluk olduğunu savunan Özgürgün, Demokrat Parti – Ulusal Güçler’de sık sık bakan değişimi yaşanmasını eleştirdi.

Ülkede koalisyon hükümeti veya buna uygun bir ortam olmadığını da söyleyen Özgürgün, düşünceleri tamamen farklı iki partiden bir koalisyon oluşamayacağını dile getirdi.

Özgürgün, Su Projesi’nde suyun gelmesinin ardından yapılacaklara ilişkin adım atılmadığını, ülkedeki altyapı, elektrik ve diğer sorunlara yönelik de çalışılmadığını belirtti.