Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti’nin programı yarın  Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda  görüşülecek.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından cuma gün Meclis’te  okunan 61 sayfalık hükümet programıyla ilgili görüşme için Genel Kurul, yarın saat 10.00’da toplanacak.

Meclis Genel Kurulu, hükümet programı üzerindeki görüşmesini yarın tamamlarsa, çarşamba günü güvenoyu oylaması yapılacak.

Anayasa’ya göre, programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulur. Güvenoyu için görüşmeler, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlar ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılır.

UBP ile DP, hükümet protokolünü 15 Nisan’da imzalamış, Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 16 Nisan Cumartesi günü onaylanmış ve aynı gün Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu.

UBP-DP hükümeti, 50 sandalyeli Meclis’te 23 milletvekiliyle temsil ediliyor. Hükümetin güvenoyunu bağımsızların da desteğiyle alması bekleniyor.