UBP-DP Hükümeti Programı, yarın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında okunacak.

Programın okunacağı Meclis Genel Kurulu toplantısı saat 10.00’da başlayacak.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Pazartesi günkü son birleşiminde, bugün yapılacak toplantısını yarına erteleme kararı almıştı.

UBP ile DP arasında 15 Nisan’da hükümet protokolü imzalanmış, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 16 Nisan Cumartesi günü onaylanan Bakanlar Kurulu listesi, aynı gün Cumhuriyet Meclisi’ne sunulmuştu.

Hükümet programının 16 Nisan Cumartesi günden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyordu. Bu doğrultuda, program yarın Meclis’te okunacak.

Hükümet programının yarın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra 25 Nisan Pazartesi günü programla ilgili görüşmeler başlayacak. Meclis Genel Kurulu, Pazartesi günü hükümet programı üzerindeki görüşmesini tamamlarsa; Çarşamba günü güvenoyu oylaması yapılacak.

Güvenoyu alan Bakanlar Kurulu’na karşı, güven oylamasından sonra üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemeyecek.

KKTC Anayasası’na göre Başbakan’a karşı güvensizlik önergesi, en az dokuz milletvekili tarafından verilebiliyor.  Bir güvensizlik önergesinin reddedilmesi tarihinden üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor.

Yeni hükümetin 50 sandalyeli Meclis’te 23 milletvekili bulunduğu için güvenoyunu bağımsızların da desteğiyle alması bekleniyor.