Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı kınayarak, istifaya davet etti.

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, Federasyon’un üyesi olan DAÜ-PER-SEN’in Osam’la ilgili 26 Temmuz’da yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, DAÜ-PER-SEN’in yanında olduğunu bildirdi.

Latifoğlu, Prof. Dr. Necdet Osam ve ekibinin DAÜ-PER-SEN Yönetim Kurulu üyelerine baskı uygulamaya başladığını, üyelerinin sendikadan ayrılması için tehdit ve baskı yaparak suç işlediğini ileri sürerek “Osam’ı bu davranışlarından dolayı kınadığını,  baskıların devam etmesi halinde konuyu yargıya taşıyacağını” ifade etti.

Aldıkları bilgi doğrultusunda Bakanlar Kurulu toplantısında bir önceki hükümetin atadığı Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinin görevden alındığını belirten Latifoğlu, kendisini atayan hükümet ortağı ile Vakıf Yöneticiler Kurulu görevde olmadığına göre Osam’ın istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Latifoğlu, YÖDAK Yasası’nın öngördüğü 6 aylık süreyi aştığından Osam’ın şu anda gayri yasal görev yaptığını iddia etti.

Latifoğlu, ayrıca Osam’ın eski  Başbakan ve Başbakan Yardımcısı'nın emirleri ile VYK tarafından DAÜ çalışanlarının ve Senatosu’nun iradesi dışında rektör vekili olarak atandığını savunarak, atanmasının yasallığının tartışmalı olduğunu ve konunun halen Yüksek İdare Mahkemesi’nin gündeminde bulunduğunu ifade etti.