Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş Federasyonu) Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’na (Bay-Sen) BRTK’da Toplu İş Sözleşmesi’nin sonuçlandırılması için yürüttüğü çalışmalar için destek belirtti.

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda iş güvencesi olmadan yıllardır hizmet veren kurum çalışanlarına iş güvencesi verilmesi ve yıllardan beridir yapılmayan terfiler kurumda belirsizlik ve karmaşa yaratmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmesi konusunda “idarenin ayak sürüdüğünü” söyleyen Latifoğlu, “Her zaman çalışanın hakları ile birlikte BRTK kurumunu da düşünerek hareket eden Bay-Sen Sendikası ile BRTK çalışanlarının sabrı tükenmiştir. İşvereni en kısa sürede üzerinde uzlaşılan Toplu İş Sözleşmesini sonuçlandırmak için adım atmaya çağırırız” ifadelerini kullandı.

Bunun olmaması halinde Hür-İş Federasyonu olarak, verilecek mücadelede Bay-Sen’in yanında olacaklarını kaydeden Latifoğlu, “Bu noktadan sonra doğacak durumdan tamamen işverenin sorumlu olacağını belirtiriz” dedi.