Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, sigorta emeklilerinin, en az kamu görevlileri kadar maaş artış alması gerektiğini söyledi.

Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Ocak 2015’de Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve yeni maaş düzenlemelerini gösteren genelgeyi eleştirdi.

Yakup Latifoğlu, “Kamu görevlilerine 72,24 TL, Göç Yasası’ndan işe girenlere 130,- TL artış yapılırken, sosyal sigorta emeklilerine ortalama 32,- TL artış yapıldı. Ssas alt gelir grubunu oluşturan sigorta emeklilerine reva görülen bu uygulama kabul edilemez” dedi.

Başbakan’ın eşit hayat pahalılığı uygulaması yapılacağını açıklarken alt gelir guruplarına refah payı verileceği yönünde söz verdiğini hatırlatan Latifoğlu, Hür-İş Federasyonu olarak sigorta emeklilerinin aylıklarının da en az 72.24 TL artırılması talebinde bulundu.

Yakup Latifoğlu, şöyle devam etti:

“Özel sektörde yarı aç yarı tok asgari ücrete mahkum hizmet veren özel sektör çalışanları da bir an önce asgari ücret artırılarak sefaletten kurtarılmalıdır. Bunu için Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı söz verdiği gibi  Asgari Ücret Tesbit Komisyonu’nu zaman kaybetmeden toplantıya çağırmalıdır. Bu çağrı yapılırken Devlet Planlama Örgütü de asgari ücrette yasaya göre esas belirleyici olan Geçim İndeksi rakamını açıklamalıdır. Gerçekçi asgari ücreti belirlemek ancak geçim indeksinin açıklanması ile mümkün olacaktır”