1977 yılında Oytun Turfanda'nın koreografisi, Nevit Kodallı'nın bestesiyle dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve tümüyle Türk ilk büyük bale eseri olan "Hurrem Sultan', 17 Ekim Cumartesi günü Samsun'da seyircisiyle buluşacak.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı ve kendi oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem'in hikayesini konu aldığı belirtilen "Hurrem Sultan', Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci tarafından sahnelenecek. Orkestra şefliği Murat Kodallı tarafından yapılan eserin dekor tasarımı Efter Tunç'a, kostüm tasarımı ise Serdar Başbağ'a ait olup, "Hurrem Sultan" balesi bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk provasını yaptı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Devlet Opera ve Balesi sahnelerinden sonra Samsun'da seyircisiyle buluşacak olan eserde Hurrem Sultan'ı Ana Gorgiashvili ve Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Kanuni Sultan Süleyman'ı David Khozashvili, Emre Örgüt ve Boğaçhan Bozcaada, Gülbahar'ı Ilgaz Erdağ, Merve Gürer ve Arzu Kaya, Mustafa'yı Orçun Ünal, Erkin İnan ve Orkun Baydoğan, Baş Çengi'yi ise Ilgaz Erdağ ve Arzu Kaya dönüşümlü olarak dans edecekler.

Prömiyer ve gala temsili gösterinin biletleri satışa çıkarken, "Hurrem Sultan" balesi 17 ve 19 Ekim'de Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek.