Sürekli olarak spam içerik ekleyen siteleri banlayan Google, bu konudaki şikayeti bulunan birçok kişiye kulak verdi. Aralarında Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet, Radikal, Akşam ve CNNTürk’ün bulunduğu sitelerin tümünün ban yediği gözlemlendi. İşte detaylar..

Google'ın çok fazla spam üreten haber siteleri hakkında alacağı söylenen filtre mekanizması hayata geçti. Aralarında Hürriyet, Milliyet ve Radikal'in bulunduğu birçok site, Google arama motorundaki sonuçlardan çıkarıldı. 

Bu sitelerin arama sonuçlarından neden çıkarıldığı ise tam olarak bilinmiyor.

Söz konusu sitelerin son zamanlarda öne çıkardığı SEO odaklı ve haber içeriğinden uzak paylaşımlarının, Google'ın aldığı önlemin ana sebebi olduğu düşünülüyor.

Haberler'den de çıkarıldı

Google, engellediği Türk haber sitelerini sadece arama sonuçlarından değil Haberler (News) hizmetinden de çıkardı. Google'ın news.google.com.tr adresinde yayın yapan Haberler sitesinde yukarıdaki haber kaynakları yer almıyor.

Tıklanma sayısını artırmak için “hemen izle, canlı izle, maç hangi kanalda, izle, HD izle, Recep İvedik izle” vs. gibi, bir yazıda aynı kelimeyi 20-30 kez kullanarak spam çalışmalar yapan haber siteleri bir süre arama sonuçlarında yer alamayacak.