Girne-Değirmenlik dağ yolunda dün sabah meydana gelen trafik kazasında yararlananların durumunda gerileme olmadığı ancak 15 yaşındaki Doğukan Hüryaşar ile 53 yaşındaki Ferah Mutluel ile ilgili kritik sürecin devam ettiği açıklandı.

Polis Basın Subaylığı ise kazaya sebep olan 25 yaşındaki kamyonun sürücüsü Safa Güngör’ün “dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme”, “gereken dikkat ve ihtimamı göstermeksizin motorlu araç kullanıp kaza yapma” suçlarıyla bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını ve 2 gün tutukluluk aldığını açıkladı.

Öte yandan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet adresinden sabah saat 10.00’da yayınlanan açıklamadan derlediği bilgiye göre, iç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen, Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar’ın kanamasında artış yok.  İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel’in durumu de stabil. Hüryaşar ve Mutluel yoğun bakımda.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Havva Kaymakamtorunları’nın beyninde tespit edilen küçük kanama odağında büyüme yok. Durumu stabil olan Havva’nın 24 saat içinde yoğun bakımdan çıkarılması planlanıyor.

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Sude Dermay belinde tespit edilen kırıkları nedeniyle ameliyata alındı.

Plastik Cerrahi Servisi’nde olan Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Abdullah Korkmaz ile Beyin Cerrahisi Servisi’nde olan 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Senem Töre’nin durumları iyiye gidiyor.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Kamil Meşeli ortopedi servisinde tedavi altında. Kamil’in yarın ameliyata alınması planlanıyor. Durumu iyi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Değirmenlik-Girne dağ yolundaki kaza dün sabah Safa Güngör (E-25), yönetimindeki birleştirilmiş tır araçla taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel (E-57), yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpışmasıyla oldu.

Kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Ferah Mutluel (K-53), Abdullah Korkmaz (E-18), Sude Dermay (K-16), Senem Töre (K-16), Kamil Meşeli (E-17), Doğukan Hüryaşar (E-15) ve Havva Kaymakamtorunları (K-17) yaralı olarak ambulans ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti.