Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabındaki paylaşımının ardından yine çarpıcı bir konuyla gündeme oturdu.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, bu sabah 11.00’de Ada TV’de Gözde Bekir’in sunuculuğunu yaptığı Günaydın Ada programına katıldı. Son günlerde dikkat çekici açıklamalarıyla gündeme gelen parti başkanı Özgürgün, yine gündemi meşgul edeceğe benziyor. Zira Hüseyin Özgürgün katıldığı programda yaptığı açıklamalarda büyük bir gafa imza attı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı’nın seçim sürecini değerlendiren ve bazı eleştirilerde bulunan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Akıncı’nın vizyonunda bulunan Maraş ve Federal Kıbrıs konularında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “Maraş bütünlüklü çözümün parçasıdır çözüm olmadan konuşulmaz BM kararlarında da bu böyledir” diyen Özgürgün, “Bu arkadaşlar KKTC devletine inanıyor mu, bu devletin bayrağını, devletini savunacak mı?” şeklinde konuştu.

“KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTUM YOK DEDİ AMA…”

Gözde Bekir’in Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunun olup olmadığı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı olup olmadığı sorularını yanıtlayan Hüseyin Özgürgün büyük bir gafa imza attı. “Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportum yok ama çocuklarımın var” diyen Özgürgün, “Kıbrıs Cumhuriyeti'ne değil azınlık olmaya karşıyım” şeklinde konuştu.  Pasaport konusunda verdiği çelişkili cevap üzerine yapılan araştırmaların ardından Hüseyin Özgürgün’ün Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu sahibi olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Öyle ki Hüseyin Özgürgün’ün KKTC Dışişleri Bakanlığı yaptığı sıralarda Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu sahibi olduğunu Yeni Düzen Gazetesi 12 Ekim 2011’de ortaya çıkararak gündeme taşımıştı. O günlerde gündeme bomba gibi düşen bu haber Türkiye basınında da geniş olarak yer bulmuştu.

O günlerde Türkiye basını tarafından da yayınlanan haberlerde, “TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerine, “100 bine yakın Kıbrıslı Türk’ün Rum pasaportu aldığını” açıklayan KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün de aynı pasaporta sahip olduğu ortaya çıktı. KKTC’de yayın yapan Yeni Düzen Gazetesi’nin “Şikâyet edene bak” manşetiyle verdiği habere göre Hüseyin Özgürgün, Rum pasaportunu eleştirirken kendinin de aynı pasaportu kullandığını TBMM’de söylemedi. Özgürgün, TBMM Dışişleri Komisyonunda yaptığı konuşmada, 400 bine yakın nüfusu bulunan KKTC’de Rum pasaportu alanların sayısının 100 bine yakın olduğunu belirtmişti.” ifadeleri kullanılmıştı.

İŞTE YENİ DÜZEN’İN 12 EKİM 2011 TARİHLİ MANŞETİ VE ÖZGÜRGÜN’ÜN KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTU OLDUĞUNA DAİR GAZETE TARAFINDAN YAYINLANAN EVRAĞIN KOPYASI:

2-264.jpg

1-274.jpg