Suna Erden

Dört gün sürecek olan Kurban Bayramı’nın ilk günü dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Bayram dolayısı ile aile ziyaretleri gerçekleştirilirken, sevdikleri hayatta olmayanlar her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklara akın etti. Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken, tutuklular, aileleri ile hasret giderme fırsatı buldu. Bu bayram diğer bayramlardan farklı olarak sadece mahkûm ve tutukluların yakınları görüş izni alabildi. Son olarak uygulamaya konan disiplin tüzüğü ile arkadaş ve uzak akrabalara görüş izni verilmemesi nedeni daha önce yaşanan yoğunluğun bu bayram yaşanmamasını sağladı. Öte yandan cezaevine uyuşturucu girişinin önlemek için özel olarak eğitilen narkotik detektör köpeği Diego bayramda iş başı yaptı. 

KAYBEDİLENLER UNUTULMADI 

Tüm İslam âlemi tarafından kutlanan kurban bayramı dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Bayramda yakınlarını, komşularını ve tanıdıklarını ziyaret edenler hayatta olmayan yakınlarını da unutmadı. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sevdiklerini kaybedenler kabristanlığa giderek ebedi uykusunda olan yakınlarını ziyaret etti. Ailecek mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar, hayatta olmayan yakınlarının mezarlarına çiçekler koydu, tütsüler yakarak dualar okudu. 

BİRLİKTE YEDİLER, İÇTİLER HASRET GİDERDİLER 

Bir yandan sevincin bir yandan hüznün yaşandığı bayramda sevdikleri ile hasret gideren mahkûmların mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelenler yiyecek ve içecek getirmeyi de ihmal etmedi. Mahkûm ve tutuklu yakınları getirdikleri yiyecekleri kurulan açık görüş salonunda yakınları ile yeme fırsatı buldu. Aileleri ile birlikte yemek yiyen mahkûmlar, sevdikleri ile özlem gidererek doyasıya konuşma fırsatı buldu. 

YENİ UYGULAMA YOĞUNLUĞU ÖNLEDİ 

Bu bayram diğer bayramlardan farklı olarak sadece mahkûm ve tutukluların yakınları görüş izni alabildi. Son olarak uygulamaya konan disiplin tüzüğü ile arkadaş ve uzak akrabalara görüş izni verilmemesi nedeni daha önce yaşanan yoğunluğun bu bayram yaşanmamasını sağladı. 

DİEGO İŞBAŞI YAPTI 

Öte yandan cezaevine uyuşturucu girişinin önlemek için özel olarak eğitilen narkotik detektör köpeği Diego bayramda işbaşı yaptı. Bir gardiyanın yönetiminde cezaevinde 24 saat görev yapacak olan Diego, dün gelen tutuklu ve mahkûm yakınlarını aradı.