İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Huzur evinde çıkan 29 kişinin dumandan etkilendiği 1 kişinin ise hayatını kaybettiği yangın dehşetinin ardından olay yeri inceleme, itfaiye ekipleri ve uzmanlar huzur evinde inceleme yaptı.

Buca ilçesindeki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde akşam saatlerinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın korku dolu anlar yaşattı. Onlarca itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekiplerinin seferber olduğu yangında 29 kişi ise dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen kişilere ilk müdahale olay yerinde yapılırken, alevlerin arasından kurtarılan yaralılar, hemen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan iki kişiden biri olan 84 yaşındaki Mehmet Baran ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

UZMANLAR SOLUĞU OLAY YERİNDE ALDI

Yaşanan yangın dehşetinin ardından sabahın erken saatlerinde olay yeri inceleme, itfaiye ekipleri ve uzmanlar huzur evine geldi. İçeriye giren uzmanlar, yangının çıktığı üçüncü katta geniş çaplı bir inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının kesin çıkış sebebinin ise bilanço ile birlikte önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi. Öte yandan yangının ardından maddi hasarın boyutunun da fazla olduğu bildirildi.

HUZUR EVİNDE KALAN VATANDAŞLAR EŞYALARINI TOPLADI

Gece geç saatlere kadar devam eden çalışmaların ardından huzur evi içerisinde kalan bazı yaşlı vatandaşlarda kaldığı odadan eşyalarını toplayarak ayrıldı. Gelen vatandaşlara ise huzur evi görevlileri refakat etti.

Yangın sırasında tesadüfen başka bir yerde bulunan 84 yaşındaki Sıdıka Konyalı ise, dehşete tanıklık eden arkadaşlarının anlattıklarını gazetecilerle paylaştı. Eşyalarını almaya geldiğini ifade eden Sıdıka teyze, "Gece içeride kimse kalmamış. belediye başkanı ayarlamış hepimizi Eşreşpaşa Hastanesine gönderdiler. Sabahleyin de geldik eğer paramız, pulumuz, banka cüzdanlarımızı almak için bizi odalarımız soktular. Herkes eşyalarını topladı şimdi 4 gün Eşrefpaşa'da kalacağımız söyleniyor. 4 Gün sonra ya Seferhisar Huzurevi yahut bir otel ayarlayacaklar. Bu tadilat bitene kadar bir ay sürerse eğer biz orada kalacağız. Allah'ım yarabbim nereden çıktığı belli değil, doğal gazdan mı televizyon mu patladı yoksa elektrik kaçağından mı diye bir sürü laf var" şeklinde konuştu.

1 YARALININ DURUMU AĞIR

Öte yandan, yangın sırasında alevlerin arasında kalan ve Bozyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı vatandaşlardan birinin durumu hala ciddiyetini koruyor. Diğer dumandan etkilenen ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 29 vatandaşın ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Huzur evi içerisinde tahliye edilen 100'e yakın vatandaşlarsa, Eşrefpaşa Hastanesindeki boş olan noktalara hızlıca yerleştirildi. Huzur evinde tadilat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Huzur evinde yangın dehşeti

Huzur evinde yangın dehşeti

Huzur evinde yangın dehşeti