Edirne'nin Keşan ilçesinde 700 polisle yapılan ve 2 kişinin tutuklandığı, 43 kişinin serbest kaldığı Huzur operasyonunda tutuklu sayısı 6'ya çıktı.

Keşan'da yaşanan linç girişiminin ardından halkın huzurunu bozdukları tespit edilen şahısların yaşadığı 50 noktaya yaklaşık 700 polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 50 kişiden 45'i polis tarafından yakalanmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, daha sonra ise adliyeye sevk edildi. Gecenin geç saatlerine kadar süren mahkemede, yakalanan 45 kişiden 43'ü mahkemede alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen B.A. ve O.T.'nin tutuklandığı bildirilmişti.

SAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ

Tutuklamaların ardından alınan karara Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazın üzerine serbest bırakılanlardan 4 şüpheli polis tarafından yeniden gözaltına alındı. Zanlılar, tekrar mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen H.Y., M.Y., Ö.Ç. ve U.Ü. de "Genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "Mala zarar vermek" suçundan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturma sürüyor.