Girne’de Hz. Ömer Türbesi’nin yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatının durdurulması için başlatılan kampanyada toplanan imzalar Başbakanlığa gönderildi.

Girne'de Hz. Ömer Türbesi'nin yanına yapılmak istenen kumarhaneli otelin inşaatına son verilmesi için Manevi Havama Dokunma Platformu tarafından organize edilen imza kampanyasında bin 150 imzaya ulaşıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, platform üyeleri toplanan imzaları, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün nezdinde Bakanlar Kurulu’na iletilmesi amacıyla Başbakanlığa teslim edildi.

Başbakan Özgürgün'e imzaların yanında iletilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Meclisi önünde başlatmış olduğumuz ve Başbakanlık önünde devam ettirdiğimiz eylemlerde toplumun, Hz. Ömer Türbesi yanında yapımı devam eden ve yapılması planlanan kumarhaneli otellere karşı tepkisini yansıttık. Bu bölgedeki çevre felaketine son verilmemesinin toplum genelinde büyük infiale neden olacağı ve geleceğimizi olumsuz etkileyeceği inancıyla başlattığımız imza kampanyasına da toplumun her kesininden büyük katılım oldu. Kıbrıs’ın dört bir yanından vatandaşlar tepkilerini platformumuzun başlattığı kampanyayı imzalayarak gösterdiler. Bugün sizin nezdinizde Bakanlar Kurulu’na iletilmek üzere ekteki bin 150 imzayı tarafınıza sunuyoruz. Bölgedeki çevre felaketine son verilmesi ve tedirginliklerimizin giderilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz."

Platform adına yapılan açıklamada, otel inşaatının devam etmesi halinde eylemlerin hız kesmeden devam edeceği de belirtildi.