Hz. Ömer Türbesi Rekreasyon Alanı Çevre Düzenleme Projesi yapım ihalesi sözleşmesi bugün imzalandı.

Çatalköy Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda,  sözleşmeye Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Kuşcuoğlu Kardeşler Ltd. Direktörü Mehmet Kuşçu imza koydu.

Toplantıda, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun konuşma yaparken, projenin Sorumlusu Mimar Ahmet Rençber de teknik bilgi verdi.

Yaklaşık 4 milyon 271 milyon TL’ye mal olacak Hz. Ömer Türbesi Rekreasyon Alanı Çevre Düzenleme Projesi’nin 1 yıl sonra tamamlanması bekleniyor.

Proje kapsamında Hz Ömer Türbesi restore edilecek ve yolu yapılacak. Proje, 40 bin metre karelik bir alan üzerinde oturma ve yürüyüş alanları, seyir noktaları, botanik bahçesi, spor alanları, kafeterya ve araç park yerini de kapsıyor.

Çatalköy Belediyesi'nin 2015-2016 yılı yapım projeleri maliyetinin 6 milyon TL olduğu ve tamamının Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti tarafından karşılanacağı belirtildi.

HULUSİOĞLU: “ŞIK VE HUZURLU BİR MEKAN YARATACAĞIZ”

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, yaptığı konuşmada turistik ve dini açıdan son derece önemli bir bölge olan Hz. Ömer Türbesi bölgesinde uzun zamandır gerçekleştirmek istedikleri projenin hayata geçecek olmasından duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirdi. Hulusioğlu,  kendilerine bu imkanı sunan Türkiye Cumhuriyetti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkür etti.

Şık ve huzurlu bir mekan yaratacaklarını kaydeden Hulusioğlu, proje tamamlandığında bölgeye büyük bir değer katılacağını söyledi.

Proje kapsamında Hz Ömer Türbesi’nin de restore edileceğini ifade eden Hulusioğlu, bunun yanında türbeye giden yolun da yenileneceğini kaydetti.

Bölgeye cami yapılmasının da gündemde olduğunu belirten Hulusioğlu, bu konunun daha sonra netlik kazanacağını söyledi.

Hulusioğlu, Shayna Beach’in Bakanlar Kurulu tarafından 49 yıllığına birisine verilmesini eleştirdi.

1468502874.jpg

TOSUN: “SEVEREK YAPTIĞIM PROJELERİN BAŞINDA GELİYOR”

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun ise Hz. Ömer Türbesi Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi Projesi’nin, severek yaptığı projelerin başında geldiğini ifade ederek, ülkede mekan değeri yaratılması gerektiğini vurguladı.

Projenin bunu sağlayacağına inanç belirten Tosun, proje aşamasında bölge muhtarları, kanaat önderlerinin görüşünün alındığını kaydetti.

Vakıflar İdaresi ile Çatalköy Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Tosun, ihaleyi kazanan firmadan da projeyi zamanında bitirmesini istedi.

1468502875.jpg