Tonguç Kotak

2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılacak olan Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nda yer alan sporcumuz İbrahim Yavuz dün sabah KKTC’den ayrılmadan önce Havadis’i ziyaret etti.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek oyunlarda Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile yer alacak olan KKTC’li sporcumuz İbrahim Yavuz, Havadis’e önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezon Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’ndan, İstanbul Elig Avukatlık Yıldızlar Takımı’na transfer olan KKTC’li İbrahim Yavuz, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nın 12 kişilik Rio kadrosunda yer alıyor.

“KKTC adına da orada olacağım”

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda yer alacak olan İbrahim Yavuz, Rio’da olmak gurur verici diyerek şunları söyledi:

Rio 2016’da mücadele edecek olmam gurur verici. Orada hem Türkiye hem de KKTC’yi temsil edeceğim. Bu benim açımdan da güzel bir olay. Rio’da yer alacak olmam benim için de gurur vericidir. Ayrıca ülkedeki tüm engelliler için de bir hedef koymaktır.

“Mustafa abi beni bir yerlerden izliyor”

İbrahim Yavuz, kendisini tekerlekli sandalye basketboluna başlatan, ülkeye engelli basketbolunu getiren Mustafa Çelik’in kendisinin üstünde çok emeği olduğunu söyledi.

Yavuz, “Beni bu spora başlatan Mustafa Çelik ve hocam Orçun Kamalı’dır. Mustafa abim muhakkak beni bir yerlerden izliyor ve benimle gurur duyuyordur. Rio’da, Mustafa Çelik ve KKTC’deki tüm engelliler adına da mücadele edeceğimi herkes bilsin. Orçun hocamın da benim buralara gelmemde büyük emeği vardır. İkisinin emeklerini hiçbir zaman unutamam” diye konuştu.

“Hedefimiz kürsü”

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nın son yıllarda başarılı olduğunu belirten İbrahim Yavuz, “Avrupa ikincisi ve Dünya üçüncüsü olarak Rio’ya gidiyoruz. Ben ve arkadaşlarım burada da kürsüde yer almak için çaba harcayacağız. Rio’da mücadele ederken sadece Türkiye’nin değil, KKTC halkının duaları da benim yanımda olacak. Ben hayalimi gerçekleştiriyorum. Bu herkese nasip olmaz. Hedefim Rio idi ve bunu da başardım. Gerçekten güzel bir olaya imza atıyorum. KKTC Tekerlekli Sandalye Basketbolu tarihi için de benim Rio’da yer almam önemli idi. Bunu da başardım. Çok ama çok mutluyum” ifadelerini kullandı.