Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Limanından öğrenim görmek amacı ile KKTC’ ye giriş yapan  Suriye uyruklu  Mohammad Radwan’ ın üzerinde dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine arama yapıldı.  Arama sonucunda iç çamaşırına 170 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap sakladığı tespit edilen Radwan, tutuklanarak Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’ de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, zanlının Gazimağusa Limanından KKTC’ ye giriş yaptığı sırda dedektör köpeğin  tepki vermesi üzerine, zanlının üzerinde yapılan aramada iç çamaşırına sakladığı naylon poşet ve plastik küçük kutular içerisinde 170 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi.  Hapların incelenmek üzere emare alındığını bildiren Arkın, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Suriye’de doktoru vermiş

Zanlı Radwan,  Yargıç Ayşen Toroslu’ nun söz vermesi üzerine  hapları kendisine Suriye’ deki doktorunun psikolojik sorunlar yasadığı gerekçesi ile verdiğini iddia etti. KKTC’ ye sadece öğrenim görmeye geldiğini öne süren Radwan,  hapların ülkeye getirilmesinin yasak olduğunun KKTC’ de yaşayan teyzesi tarafından kendisine söylenmesi üzerine hapları saklamak zorunda kaldığını belirtti. Zanlı, tedavisi için  hapları kullanmak zorunda olduğunu iddia etti.  Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.