Zorkun TAŞER

Merkezi Cezaevinde Aykut Yıkılmaz adlı tutuklu, naylon poşete sarılı iki gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi gardiyanların ele geçirememesi için yuttu.

Sahte parayı tedavüle sürme suçundan hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan Aykut Yıkılmaz, geçtiğimiz gün  gardiyanların koğuş sayma işlemi sırasında yaklaşık iki gram ağırlığındaki naylon poşete sarılmış bonzai türü uyuşturucuyu yuttu. 

Yıkılmaz’ın hareketlerinden şüphelenen , gardiyanlar, Yılmaz’ı  önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne ardından ise  Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Uyuşturucu hastanede çıkarıldı

Hastanede yapılan tetkiklerde  Yıkılmaz’ın , midesinde bir cismin olduğu tespit edildi. Cismi çıkarması için ilaç verilen Yıkılmaz’ın dışkısında, naylon poşete sarılmış vaziyette yaklaşık iki gram ağırlığında bonzai çıktı. Bu gelişmenin ardından Polis ve Merkezi Cezaevi gardiyanları tarafından sorgulanan Yıkılmaz, uyuşturucuyu nasıl ve nereden içeriye soktuğunu söylemedi. Cezaevi yönetimi tarafından olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, Yıkılmaz’da ayrı bir hücreye yerleştirildi.

Müdür doğruladı

Olayın ardından Diyalog’un bilgisine başvurduğu Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, olayın doğruladı  ve uyuşturucuyu nereden temin ettiğini öğrenmek için Yıkılmaz’ın sorgulandığını söyledi. Metin Bilmem, yapılan tüm sorgulara rağmen Yıkılmaz’ın uyuşturucuyu temin ettiği şahsın isimini vermediğini kaydetti.