İçişleri Bakanı Kutlu Evren, ülkede huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşanmasının şehit ve gaziler sayesinde sağlandığını ifade ederek, bunun için onlara borçlu olunduğunu vurguladı.

Evren, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkenin sessiz kahramanları olan tüm şehit ve gazileri daima sevgi, saygı ve şükranla andıklarını belirterek; “Bayrağımız vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarının eseridir” dedi.

İçişleri Bakanlığı Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Evren, Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmesinin 95. yıldönümü olduğuna dikkat çekerek, mesajını şu sözlerle noktaladı:

“Ülkemizde huzurla, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.  Gazilerin, birlik beraberliğin, yurt sevgisinin, özgürlük ve bağımsızlığın en değerli unsurları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Kıbrıs’ta bu günlere nasıl gelindiğinin unutulmamasını gerekir. Şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlıklı günler dileriz.”