Yıldırım, KKTC’de dernek ve üniversite çalışmaları için arazi arayışlarının sürdüğünü belirterek Bakan Uluçay’dan destek talebinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Mithat Yenigün, "Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında KKTC’ye gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’la da bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Yıldırım, Fenerbahçeli taraftarlarla buluştuklarını ve KKTC’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. KKTC’de üniversite ve dernek çalışmalarının sürdüğünü, bu nedenle arazi arayışında olduklarını ifade eden Yıldırım, uygun yer bulunması halinde müracaat edileceğini belirterek Bakan Uluçay’dan destek istedi.

ULUÇAY: “FENERBAHÇE’NİN YATIRIMI ÜLKE VE SPOR İÇİN ÖNEMLİ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da Fenerbahçe heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Uluçay, Fenerbahçe’nin KKTC’de yatırım yapmasının hem ülke, hem de spor açısından önemli olduğunu vurgulayarak, ülkedeki takımların ve sporcuların gerek bireysel, gerekse takım olarak ambargolardan dolayı uluslararası yarışmalara katılamadığını ancak bu konuda çalışmaların yıllardan beridir devam ettiğini belirtti.

Uluçay, Fenerbahçe Kulübü’nden bu yönde alınacak desteğin, spor açısından ülkeyi daha iyi yerlere götüreceğini, bu konuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Fenerbahçe Kulübü’nün desteğinin devamının önemli olduğunu söyledi.