İçişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği fonuyla, Dipkarpaz- Yenierenköy, Büyükkonuk- Mehmetçik, Değirmenlik-Geçitkale ve Tatlısu- Esentepe’deki belediyelere çöp arabası hibe etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı yerel yönetimlerce kullanılan atık toplama araçlarının günümüz teknolojisinin gerisinde kaldığı ve toplumun çağdaş gereksinimlerini karşılamaktan uzak olduğu ifade edilerek bu nedenle hizmet kalitesi ve verimliliğinin düştüğüne işaret edildi.

Bu ihtiyaç doğrultusunda başlangıç olarak 4 adet atık toplama aracının Avrupa Birliği fonundan yararlanılarak tedarik edildiği dile getirilen açıklamada, Dipkarpaz- Yenierenköy, Büyükkonuk- Mehmetçik, Değirmenlik-Geçitkale ve Tatlısu- Esentepe’nin ortak kullanımına verilen araçların devir teslim töreninin bugün İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı ile belediyeler arasında yapılan işbirliği protokolüne İçişleri Bakanı Kutlu Evren yanında Dipkarpaz Belediyesi adına Suphi Coşkun, Tatlısu Belediyesi Adına Hayri Orçan, Mehmetçik Belediyesi adına Cemil Sarıçizmeli, Büyükkonuk Belediyesi adına Ahmet Sennaroğlu, Değirmenlik Belediyesi adına Osman Işısal, Esentepe Belediyesi adına Cemal Erdoğan imza koyduğu dile getirildi.

Açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Kutlu Evren imza töreninde yaptığı konuşmada belediyeciliğin halka hizmet olduğunu ve sınır tanımadığını belirtti.

Belediyelerin işbirliğinin önemine değinen Evren, yeni araçlarının hayırlı olmasını diledi.

İmza törenin ardından araçları kullanacak olan şoförlere araçların nasıl kullanılacağı hakkında eğitim verildi.

1470751547.jpg

1470751565.jpg