İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, devir teslimde ilk sözü alan Teberrüken Uluçay, yaklaşık 22 aydır görevde olduğunu ve bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen projelerin çoğunun Aziz Gürpınar ile birlikte uyum içerisinde yürütüldüğünü, kalan projelerin de gerçekleştirilmesine aynı şekilde devam edileceğini dile getirdi.

Uluçay, iki bakanlık arasında ortak projelerin zaten olduğu ve yeni birleşim ile var olan proje çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Görev süresi boyunca büyük özveri ve emek harcayarak, güzel işler yapıldığını belirten Uluçay, bu vesileyle çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yasaların titizlikle uygulanmasına büyük önem gösterildiği bir süreç geçirildiğini kaydeden Uluçay, bu dönemde gelen bazı taleplerin yasa kapsamında olmaması nedeniyle yardımcı olamadıkları vatandaşların anlayışlarından dolayı teşekkür etti.

Uluçay, Ramazan Bayramı’nın huzur ve mutluluk içinde geçmesini dileyerek, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Görev süresi boyunca edindiği tecrübe ve deneyimleri paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Uluçay, yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunduğu Gürpınar’a başarı ve kolaylık temennisinde bulundu. Uluçay, “Sn. Gürpınar’ın çalışma arkadaşlarımız ile birlikte güzel projelere imza atacağı inancıyla görevinde başarılar dilerim” dedi.

GÜRPINAR

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar da, bugüne kadar gösterdiği çaba ve paylaşımlardan dolayı Teberrüken Uluçay’a teşekkür etti. Gürpınar, 22 aydır aynı kabinede bulunduğu Uluçay’ın, ortak çalışmalar yürüttükleri bu süreçte özverili çalışmalarına şahit olduklarını belirtti.

Gürpınar, Vatandaşlık Yasası, Daimi İkamet İzni Yasası ve Ülkesel Fizik Planı’nın hazırlanması süreçlerinde büyük olan Uluçay ile görev süresi boyunca uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirdi.

Yeni hükümet çalışmaları neticesinde iki bakanlığın birleştirilmesinin uygun bulunduğunu kaydeden Gürpınar, bundan sonraki süreçte başlatılan projelerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Uluçay ve çalışma arkadaşlarının tecrübelerinden faydalanmayı ve vatandaş için daha iyi olanaklar sağlamak amacıyla el ele çalışmayı hedeflediğini belirtti.