İçişleri Bakanlığı, kaymakamlıklarda görevli ilçe müfettişlerinin başlattıkları süresiz grevle ilgili olarak, “Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan bir nakil işlemiyle ilgili bakanlığımızın sorumlu tutulması ve kaymakamlıklarda grev başlatılması kabul edilebilecek bir davranış değil” açıklaması yaptı.

Nakil işleminin İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmesinin mümkün olmadığına da işaret edilen açıklamada, iptalin sadece Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılabileceği de kamuoyunun bilgisine getirildi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında şunlara yer verildi:

“Kaymakamlıklarda görevli ilçe müfettişlerinin başlatmış oldukları süresiz grev sebebi olarak Kamu Hizmeti Komisyonu’nca Gazimağusa Kaymakamlığı’na bucak sorumlusu olarak bir kişinin nakil olması gösterilmektedir.

Daha önce de kamuoyunun bilgisine getirmiş olduğumuz gibi söz konusu nakil Kamu Görevlileri Yasası’nın 76’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının (D) bendi uyarınca Kamu Hizmeti Komisyonu’nca uygun bulunmuş ve gerçekleştirilmiş bir işlem olup, daha önceki yıllarda da hem I. Derece Kıdemli İlçe Müfettişliği kadrolarına, hem II. Derece İlçe Müfettişliği kadrolarına,  hem de III. Derece İlçe Müfettişliği kadrolarına nakil işlemleri yapılmıştır.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nca yapılan bir nakil işlemi ile ilgili Bakanlığımızın sorumlu tutulması ve Kaymakamlıklarda grev başlatılması kabul edilebilecek bir davranış değildir.

Ayrıca söz konusu nakil işleminin Bakanlığımızca iptal edilmesinin mümkün olmadığını, nakil işleminin iptalinin sadece Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılabileceğini kamuoyunun bilgisine getiririz.”