İçişleri Bakanlığı, aranan teröristlerin listesini içeren "Terörist aranıyor" adlı bir video hazırladı.

İçişleri Bakanlığı, "ödül yönetmeliği" kapsamında, aranan teröristler listesinin yer aldığı internet sitesi hazırladı. Sitedeki listeye göre, terörden arananların isimleri kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Listeye göre Fethullah Gülen ile Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, İlhami Balı, Musa Aşoğlu ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor.

Bakanlık ayrıca kırmızı listede yer alan teröristlere ilişkin özel bir video hazırladı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı logolarıyla başlayan 2.5 dakikalık muhteşem videoda "Aranan Teröristler" tek tek ifşa edildi.

"Terörist aranıyor" isimli videoda kırmızı listede yer alan teröristler için hazırlanan afişler de yer aldı. 4 milyon TL'den 200 bin TL'ye kadar ödül verileceği belirtilen videoda, "Yerleri hakkında bilgi sahibi iseniz, Emniyet ve Jandarma birimlerine başvurunuz. Yurtdışında büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımıza bilgi veriniz" uyarısı dikkat çekti.

Videonun son kısmında ise "Teröre hep birlikte dur diyelim" mesajı verildi.