Devrim Demir

Ülkede çalışma izinli olarak bulunan ve geçtiğimiz ay Girne ve Lefkoşa bulunan 3 ayrı iş yerinden 7 bin TL değerinde içki çalan ve kayıplara karışan Hüseyin Alav ve Mehmet Göker, önceki gün Girne’de saklandıkları otel odasında operasyon sonucu yakalandı.

Polis, zanlıların gizlendikleri otel odasında 10 adet içki, 10 adet krem renk uyuşturucu hap ve yarım gram kırık hap ele geçirildi.

Yapılan ilk sorgulamada suçlarını itiraf etmeyen zanlılar, verdikleri ikinci gönüllü ifadelerinde çaldıkları 33 adet içkiyi de sakladıkları yerde polise gösterdi.

Alav ve Göker, tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek soruşturmanın selameti açısından 2’şer gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

Otel odasında şok baskın

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ömer Faruk Şengil ifadesinde, zanlılar Hüseyin Alav ve Mehmet Göker’in “Dükkân açma”, “Kasti hasar” “Sirkat” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Ömer Faruk Şengil’in zanlıların, 22 Mayıs tarihinde Demirhan’da faaliyet gösteren Kafama göre meyhanesi ve Mağdurlar Meyhanesi’nden çok sayıda içki çaldıklarını ve kayıplara karıştıklarını söyledi.

Şengil, zanlıların 26 Mayıs tarihinde ise Girne’de faaliyette olan bir bardan ise 7 bin TL değerinde çeşitli marka içki çaldıklarını belirtti.

Kamera kayıtlarında tespit edilen zanlıların, önceki gün kaldıkları oteli tespit ettiklerini ifade eden polis çavuşu, düzenlenen operasyonla yakalandıklarını kaydetti.

Önce inkâr sonra itiraf ettiler

Polis çavuşu, zanlıların kaldıkları otel odasında yapılan aramada 10 adet içki, 10 adet krem renk uyuşturucu hap ve yarım gram kırık hap ele geçirdiklerini söyledi.

Şengil, zanlıların yapılan ilk sorgulamada suçlarını ret ettiklerini daha sonra birer gönüllü ifade vererek çaldıkları diğer içkilerin de yerini gösterdiklerini kaydetti.

Kayıp içkiler aranıyor

Polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, soruşturmanın yeni başladığını ve kayıp olan birçok içkinin henüz bulunmadığını belirterek, zanlıların ilk aşamada 2’şer gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

“Pişmanız”

Mahkemede söz hakkı alan zanlılar ise işledikleri suçlardan ötürü pişman olduklarını ifade ederek özür dilediler.

İçkiler sergilendi

Mayıs ayında 3 ayrı iş yerinden çalınan çok sayıda içkiden ele geçirilenler dün Girne Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.

Ayrıca, zanlıların suç işledikleri esnada yüzlerini kapadıkları bez parçaları ve eldivenler de emare olarak sergilendi.