Evrim Kamalı

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tasarrufunda satışa hazır 4 ayrı paketten 2 gram 244 miligram hintkeneviri bulunan zanlı Alper Baran Tutucu ve aynı araçta yolculuk ettiği ve birlikte uyuşturucu içtikleri tespit edilen zanlı Umut Şahin teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldılar. Zanlılarla birlikte aynı araçta bulunduğu için ilk etapta tutuklanan ancak bağlantısı olmadığı anlaşılan Cemaliye Cankadı ise serbest bırakıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Çavuşu Mehmet Bayram, Lefkoşa’da 16 Eylül saat 18.00 sıralarında İstiklal Sokak üzerinde polis tarafından yapılan kontrolde, araç ile olay yerine gelen zanlılar Alper Baran Tutucu ve Umut Şahin’in polisleri görmeleri üzerine kaçmaya çalıştıkları sırada polis tarafından tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Polis, zanlılardan Alper Baran Tutucu’nun giymekte olduğu şortun cebinde 4 ayrı paket olarak satışa hazır vaziyette 2 gram 244 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında zanlı Alper Baran Tutucu’nun gönüllü ifade verdiğini belirten Polis Çavuşu Mehmet Bayram, ifadesinde konu maddeyi kimliği tespit edilemeyen bir şahıstan 5 paket olarak 40 euro karşılığında aldığı itirafında bulunduğunu ifade etti. Bayram zanlı Tutucu’nun almış olduğu 5 paketten birini zanlı Umut Şahin ile içtiklerinin tespit edildiğini belirterek Cemaliye Cankadı’nın ise olayla bağlantısı olmadığı için serbest bırakıldığını söyledi. 

“Sabıkası var”

Polis Çavuşu mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Alper Baran Tutucu’nun benzer suçlardan sabıkası olduğunu, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında iki kez 6 ay, bir kez 7 ay ve bir kez de 1 yıl süreyle hapis yattığını belirtti. Polis, zanlı Umut Şahin’in ise ülkemize 15 gün önce geldiğini ve turist statüsünde bulunduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Fırsat bulursam yurtdışına kaçacağım”

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Alper Baran Tutucu içici olduğunu, içmezse çılgına döndüğünü ve daha tehlikeli şeyler yapabileceğini, serbest kaldıktan sonra da içeceğini çünkü bağımlı olduğunu söyledi. Tutucu ayrıca fırsat bulması durumunda da yurtdışına kaçacağı itirafında bulundu. Zanlı son olarak da bulunan maddenin bir günlük içeceği olduğunu, satıcı olmadığını, geçmişte satıcılık yaptığını, ama hapisten çıktıktan sonra sadece içici olarak kaldığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların sabıka durumlarına ve statülerine göre tutuklu yargılanmalarının uygun olacağını kaydetti ve 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi.