Büyükçekmece Belediyesi tarafından deniz kenarında kurulan Ramazan çadırına orucunu açmak için gelen Roman vatandaş iftar saatini beklerken göbek atıp renkli görüntüler oluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmeceliler Ramazan ayı mutluluğunu doyasıya yaşıyor. Büyükçekmece Mimar Sahili'nde Büyükçekmece Belediyesi ve özel bir şirketin iş birliğinde kurulan Ramazan çadırında bir araya gelen vatandaşlar, iftarlarını komşularıyla birlikte denize nazır bir manzarada açtı. Ücretsiz olarak servislere alan getirilen vatandaşlar canlı müzik ve fasıl sayesinde de keyifli dakikalar yaşadı.

GÖBEK ATARAK İFTARI BEKLEDİ

Bin 500 kişilik iftara vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken orucunu açmak için yemek sırası bekleyen Roman vatandaş Sevinç Salih, iftarı beklerken çalan müzikle birlikte dans etti. Salih, "İftara geldim oruçluyum. İftarı göbek atarak bekliyorum, ben devamlı böyleyim oruçlu olsam da olmasam da oynarım" dedi.

Büyükçekmece'de güzel bir mekanda özel firmayla birlikte Ramazan programı gerçekleştirdiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Burada bin 500 vatandaşımızla birlikte iftar sofrası kurmanın, onlarla birlikte olmanın keyfini ve zevkini yaşıyoruz. Ramazan ayı verme dağıtma ayıdır, gönüllerin yumuşadığı aydır. İnsan sevgisinin arttığı aydır, insanların birbirlerine çok daha sevgi ile yaklaştığı aydır, acıma hissinin yüksek olduğu aydır. Bu neden biz Ramazan ayı'nda özellikle firmamızın Büyükçekmece'ye çevremizdeki halka sunduğu hizmetten dolayı son derece mutluyuz, çünkü gücümüzü arttırdılar" dedi.

Başkan Akgün konuşmasının devamında Ramazan ayı boyunca binlerce kişiye iftar vereceklerini belirtti.

Öte yandan firma yönetim kurulu başkanı Hakan Gürdal ise Ramazan ayının bereket ve paylaşmak ayı olduğunu belirterek duygularını ifade etti.