Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başarılı olan öğrencilere ödüllerini veren Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, öğrencilerin başarısından büyük mutluluk ve şeref duyduğunu ifade ederek, öğrencileri ve onlara emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik etti.

Kendisinin de bu zorlu yolları aşarak bu günlere geldiğini kaydeden Berova, bu güzel heyecan ve motivasyonun tüm öğrencilerde her zaman devam etmesini diledi.

YÖK’TEN KONTENJAN TALEP EDİLDİ

GCE-A Level sonuçları ile Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin daha rahat yerleşmesi için YÖK’ten kontenjan talebinde bulunduklarını belirten Berova, henüz konunun netlik kazanmadığını ancak YÖK’ten konu ile ilgili resmi kontenjan talebinde bulunduklarını, kısa zamanda çözüm beklediklerini açıkladı.

Bakan Berova’nın konuşmasının ardından sınavlarda birincilik alan öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’dan ödül alan öğrenciler ve öğretmenleri şöyle açıklandı:

“Haziran 2014 Edexcel IGCSE Türkçe sınavında, Dünya 1.'si olan TMK 10. sınıf öğrencilerinden Meltem Gökçebel, Cem Gökhan ve öğrencilerin başarısında emeği olan öğretmenler Ayşe Uluöz ve Meltem Ergin.

Haziran 2014 Cambridge AS Level Sosyoloji sınavında Kıbrıs 1.'si TMK öğrencisi Deniz Tuncel, öğretmeni Münteha Şükrü.

Haziran 2014 Cambridge IGCSE Information And Communication Technology sınavında Kıbrıs 1. olan Levent Koleji 11. sınıf öğrencisi Elif Boyacı.

Haziran 2014 Cambridge International Examination AS ICT (Information and Communication Technology) sınavında Kıbrıs 1.'si olan Levent Kolej adına Asilsu Asil ve her iki öğrencinin öğretmeni Güncem Kınay Göksan.”