Iğdır kırsalı ve Ağrı Dağında PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, PKK'nın üs bölgesi olarak kullandığı tespit edilen alanlara operasyon başlattı. PKK mensuplarının sığınaklarının bulunduğu, eylemlerin koordine edildiği Ağrı Dağının 2 bin rakımında bulunan Leçelik alanına operasyon düzenlendi. Iğdır bölgesinde yol kesme, araç yakma, bomba ve EYP ile saldırı düzenledikleri belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon başlatıldı. Operasyonda, telsiz ile hazırlanmış 6 patlama düzeneği, 18 elektrikli fünye, 11 top kablo (1100 metre), 60 litrelik mazot dolu 7 bidon (420 litre), 1 çuval patlayıcı madde yapımında kullanılan gübre, BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen yaşam malzemeleri (şeker, ekmek, peynir, çay, un) ve giyim malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler jandarma ekiplerince bulunduğu yerde imha edildi.

12 Ağustos 2015 tarihinde Pamuk Geçidi mevkisinde gasp edilen 28 YF 135 plakalı araç ise, Bulakbaşı köyünde bir evin bahçesinde bulundu. Araç içerisinde 3 farklı araç plakası, 2 kablolu pil düzeneği ve muhtelif örgütsel dokümanlar bulundu. Araç, patlayıcı madde ile tuzaklandığı şüphesi ile uzaktan imha edildi.

Öte yandan, ele geçirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneklerinin 13 polisin şehit edildiği olayda kullanılmış düzenekle aynı olduğu öğrenildi.

Iğdır ve Ağrı’da hava destekli terör operasyonu