Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK'nın Dağlıca saldırısı sonrasında başlattığı hava operasyonları tüm hızıyla devam ederken, operasyona destek vermesi için Diyarbakır'a takviye savaş uçağı istendiği belirtildi.

Dağlıca'daki terör saldırısının ardından Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üssü 151. Tunç ve 152. Akıncı filoları başta olmak üzere Balıkesir Bandırma, Eskişehir ve Ankara'dan Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne yaklaşık 20 savaş uçağı takviye edildiği bildirildi. Takviye savaş uçakları ile birlikte dün gece 53 savaş uçağı ile geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, operasyonların gün boyu zaman zaman sürdüğü belirtildi. Savaş uçaklarının TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen beton delici bombaları kullandığı öğrenildi. Ardışık delici harp başlıklı bombanın bugüne kadar geliştirilen en üstün beton delici bomba özelliğini taşıdığı bildirildi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kampları ile yurt içinde özellikle sınır boyunda bulunan Hakkari ve Şırnak kırsalındaki kampları bombaladığı kaydedildi.

Savaş uçaklarının 24 saat esasına göre sınır hattı ve Kuzey Irak'taki kamplardan görüntü elde eden İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) belirlediği noktalara beton delici bombaları yağdırdığı öğrenildi. İHA'ların tespiti üzerine Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları verilen koordinatları vurarak üslerine dönerken, gün boyu Diyarbakır'dan uçakların havalandığı belirtildi. Diyarbakır'da konuşlu bulunan savaş uçaklarına beton delici bombaların yüklendiği ve İHA'lardan gelecek görüntüler ışığında belirlenen koordinatlara vurmak için hazır beklediği bildirildi.