Gamze Pir Baykur

İnönü köyünde yıllardır atıl durumda bulunan ve Vakıflar İdaresi’ne ait olan İnönü Akın Spor Kulübü binasında yaklaşık 1 yıldır Vakıflar İdaresi’nin sözlü izni ile faaliyetlerini sürdüren İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD), konu binanın Vakıflar İdaresi tarafından bir başkasına kiraya verilmesine tepki gösterdi. Konu binanın 5 yıllığına bir başkasına kiraya verildiğini söyleyen dernek üyeleri ve yetkilileri Vakıflar İdaresi’nin ihaleye çıkmadan sessiz sedasız binanın peşkeş çekildiğini ileri sürdü. Konu binayı kirasına alan kişinin noter ve çilingir eşliğinde gelerek binanın kapısını açtırıp kilitlerini değiştiğini ve binaya eşyalarını koyduğunu belirten İKSAD üyeleri hem kiracı hakkında hem de çilingir ve noter hakkında polise şikayetçi oldu.

İKSAD’a “Binadan çıkmayın, faaliyetlerinize devam edin” denildi

İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Pembe Havutçu, İnönü Akın Spor Kulübü binasının yıllardır atıl durumda olduğunu ve dernek olarak 2015 yılı Ağustos ayında binayı kullanımlarına alabilmek için Vakıflar İdaresi’ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Vakıflar İdaresi’nin sözlü izni ile konu binayı kullanmaya başladıklarını ifade eden Havutçu, binanın 10 bin TL’den fazla olan elektrik borcunu da ödediklerini dile getirdi. Havutçu, Vakıflar İdaresi’nin ihaleye çıkmadan, Vakıflar İdaresinin sözlü izni ile birlikte kullanmaya başladıkları binayı bir başkasına verdiğini ileri sürerek, binayı kirasına alan kişinin dernek yetkililerini arayarak binayı 5 yıllığına kiraladığını söylediğini ve binayı boşaltmalarını istediklerini ifade etti. Konu binanın Vakıflar İdaresi tarafından bir başkasına kiralandığını öğrendikten sonra Vakıflar İdaresi Genel Müdürü ile görüştüklerini belirten Havutçu, genel müdürün kendisine olayın farklı aktarıldığını ve olayın bu boyutta olduğunu bilmediğini söylediğini  ifade ederek, genel müdürün “Binadan çıkmayın, faaliyetlerinize devam edin” dediğini söyledi.

Yeni kiracı noter ve çilingir eşliğinde gelip binayı açtı iddiası

İKSAD Yönetim Kurulu Üyesi Pembe Havutçu, derneğin kullanımındaki binayı kiralayan kişinin noter ve çilingir eşliğinde gelerek binanın kapılarını açtığını ve kilidi değiştirerek binaya kendi eşyalarını yerleştirdiğini ileri sürdü. “Bizim eşyalarımız bina içerisindeyken kimse gelip kapıyı kırarak içeriye giremez” şeklinde konuşan Havutçu, köy halkından da destek aldıklarını ve konu binanın İKSAD’a verilmesi için imza kampanyası başlatılarak 500 imza toplandığını dile getirdi.