Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik yapılan eşzamanlı şafak operasyonunda YDG-H yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yürütülen soruşturma kapsamında ilçe merkez ve Tepeönü köyünde PKK'nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen kişilere ait birçok adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polisin katıldığı, özel harekat timleri ve İnsansız Hava Aracı'nın da destek verdiği operasyonda polis çok sayıda zırhlı araçla Nur Mahallesi'ne operasyon düzenledi.

Polisin mahalleye girdiğini gören bir gurup YDG-H üyesi polis ekiplerine havai fişek, ses bombası ve silahlarla karşılık verince çatışma çıktı. Uzun süre devam eden çatışmanın sonunda Nur Mahallesi'ne giren polisler daha önceden tespit edilen birçok eve operasyon düzenledi. Polisin yapmış olduğu ve sabaha kadar süren şafak operasyonunda YDG-H yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen ve ismi öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı.

İlçeye bağlı Tepeönü köyünde jandarmanın yapmış olduğu operasyonda PKK'nın şehir yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen biri bayan 5 kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polisin yapmış olduğu eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişi Şırnak'a gönderildi.

Öte yandan, ilçe merkez Sur Mahallesi'nde gözaltı operasyonlarına karşı iki sokakta kazılan iki hendek emniyete ait zırhlı iş makineleri ile kapatıldı.

İHA’lı şafak operasyonu: 10 gözaltı

İHA’lı şafak operasyonu: 10 gözaltı