Pegasus’un İngiltere-İstanbul Sabiha Gökçen seferini gerçekleştiren uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Erdinç Mehmet’in ölümü ile ilgili şok gerçekler ortaya çıktı. Aynı uçakta yolculuk yapan ve yaşananlara saniye saniye tanıklık eden bir görgü tanığı Star Kıbrıs’a yaşananları anlattı. Görgü tanığının iddialarına göre, İngiltere’den havalandıktan yarım saat sonra fenalaşan Erdinç Mehmet’e hostesler tarafından gerekli özen gösterilmedi. 

Mehmet’in eşinin çığlıkları üzerine uçakta bulunan biri İngiliz, diğer Yahudi iki doktorun müdahale etti. Doktorlardan İngiliz olanının hosteslerden oksijen borusu istediği ancak İngilizce bilmeyen hosteslerin doktora yardımcı olamadı. Müdahalede bulunan doktorlardan bir tanesi yolcunun bu sağlık durumundauçmasının izin verilmemesi gerektiğini ve uçmasına izin verilip de hava yolu şirketinin önlem almamasına tepki gösterdi. 

Yahudi doktorun ise Mehmet’e müdahale için istediği oksijen tüpü boş çıktı.Ayrıca kalp krizi geçirdiği anlaşılan ve o esnada Fransa hava sahası içerisinde olunmasına rağmen uçak Almanya’ya indi. Tüm bu iddialar üzerine Star Kıbrıs’ın konuştuğu Ercan İstasyon Müdürü Reşat Soylukal, tüm iddiaları reddederken, Erdinç Mehmet’in hasta olduğuna dair beyanda bulunmadığı, oksijen maskeleri dışında oksijen tüpü bulundurma zorunluluklarının olmadığını öne sürdü. 

Görgü tanığı,Erdinç Mehmet’in uçağa bindiğinde taşınabilir oksijen maskesi olduğunu söylerken,Pegasus Havayolları Şirketi’nin uçuş kuralları arasında “uçuş süresince tıbbi oksijene ihtiyaç duyanların uçağa kabul edilmeyeceği “belirtiliyor. Görgü tanıkları ayrıca, hasta olan yolcunun uçmasına izin verilmemiş veya uçakta farklı önlemler alınmış olsaydı belki de bu can kaybının yaşanmayacağına dikkati çekiyor. 

TERLİYORDU,NEFES DARLIĞI YAŞAMAYA BAŞLADI ANCAK KİMSE ÖZEN GÖSTERMEDİ 

Havada yaşama veda eden Erdinç Mehmet’in ölümüyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Uçakta yaşamını yitiren Erdinç Mehmet ile aynı uçakta yolculuk yapan görgü tanığı Star Kıbrıs’a yaşananları anlattı. Görgü tanığı, kalp rahatsızlığı ve nefes darlığı olan Erdinç Mehmet’in uçağa bindiğinde taşınabilir oksijen maskesi olduğunu,uçak kalktığında nefes darlığı çektiği için oksijen maskesinin ayarını yükselttiğini, terlemeye başladığını ve hosteslerden su istediğini söyledi. 

KARISI ÇIĞLIK ATINCA DURUMUN CİDDİYETİNİN FARKINA VARILDI 

Hosteslerin hasta olan Mehmet’e gereken özeni göstermediğini öne süren, görgü tanığı, uçağın kalkmasından 30 dakika içerisinde Erdinç Mehmet’in kalp krizi geçirdiğinin anlaşıldığını, o sırada uçağın Fransa hava sahasına girdiğini anlattı. Görgü tanığı, “Erdinç Mehmet’in ağzından köpükler çıkmaya başladı. Eşi çığlık atmaya başlayınca durumunun ciddi olduğu anlaşıldı. O esnada Fransa hava sahası üzerindeydik” dedi. 

OKSİJEN TÜPÜ BOŞ ÇIKTI 

Görgü tanığı, eşinin çığlıklar üzerine uçakta bulunan İngiliz yolcu bir doktorun Erdinç’e müdahale ettiğini, doktorun hosteslerden oksijen borusu istediğini ancak hosteslerin İngilizce bilmediği için bu talebi anlamadığını belirtti. Yine uçakta yolcu olarak bulunan yabancı uyruklu başka bir doktorunda Erdinç Mehmet’e müdahale ettiğini anlatan görgü tanığı, Yahudi doktorun oksijen tüpü istediğini ancak getirilen tüpün boş olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. 

BİRİ ÖLDÜ, BİRİ KAYBOLDU 

Tüm bu olanlardan sonra Almanya’ya inildiğini, Alman yetkililerinin kabin ekibini meydana gelen ölüm ile ilgili sorguladığını kaydeden görgü tanığı, ayrıca şahit olduğu başka bir gerçeği de açıkladı. Görgü tanığı İngiltere’de TC vatandaşı bir şahsın polis eskortutarafından uçağa bindirildiğini gördüğünü ancak uçak o yolcunun Frankurt’ta indikten sonra ortadan kaybolduğunu, uçak havalanınca o yolcuyu bir daha görmediğini söyledi. 

SOYLUKAL, “EN YAKIN NOKTAYA İNİLDİ” 

Görgü tanıklarının anlattığı bu şok edici detaylar üzerine PegasusErcan İstasyon Müdürü Reşat Soylukal’a ulaşan Star Kıbrıs, anlatılan iddialar ile sivil havacılık kurulları ile ilgili sorular yöneltti.Star Kıbrıs’ın, “Fransa hava sahasındayken İngiltere’ye geri dönebilir miydi? Veya Fransa’ya inebilir miydi? Neden geri dönmedi veya Fransa’ya inmedi? Sorularına karşın, uçağın Almanya’ya daha yakın olduğunu ve zaten en yakın noktaya indiğini öne sürdü. Soylukal, uluslararası uçuş protokollerinde de bu gibi durumlarda en yakın noktaya inilmesi talimatı olduğunu, kaptanın da protokole uyduğunu savundu. 

PERSONELİMİZ YABANCI DİL BİLİYOR 

Hosteslerin en yaygın olan yabancı dil İngilizce bilmediği konusundaki iddiaları da yanıtlayan Soylukal, ayrıca hosteslerin dil bilmesinin şart olup olmadığı sorusuna da cevap verdi. Soylukal, uçuş personelinin İngilizce bildiğini, zaten personel alımında en temel kriterin dil bilme şartı olduğunu ve dil bilenlerin işe alındığını söyledi. 

BİZE HASTA OLDUĞUNU BEYAN ETMEDİ 

Soylukal, uçağa binerken yanında oksijen maskesi taşıyan Erdinç Mehmet’in uçağa alınmasının doğru olup olmadığına, havayolu şirketinin hasta bir kişiyi neden taşıdığına ve doktor raporu istenip istenmediğine dair sorulara ise, kişinin kendisinin hasta olduğuna dair beyan vermesi gerektiğini söyledi. Hangi hastaların uçağa alınmaz? Sorusuna karşın ise bazı hastaların uçağa alınmadığını, Pegasus havayolları web sitesinde bu kriterlerin yazılı olduğunu ifade etti ve oradan bilgi alınmasını söyledi. 

SADECE MASKE ZORUNLULUĞUMUZ VAR 

Doktor raporu ile ilişkin soruya ise kişinin hasta olduğunu beyan etmesi durumunda istenebileceğini kaydeden Soylukal, uçaktaki oksijen tüpünün boş olduğuna dair iddiayı ise yalanlayarak şunları söyledi: “Sivil Havacılık Kurallarına göre, yolcu koltukları üzerinde oksijen maskeleri bulundurulması şart koşulur. Bir uçak havalanmadan önce teknik incelemeden geçirilir. Maskelerde oksijen olmaması halinde Sivil Havacılık Dairesi o uçağın kalkışına izin vermez. Bu nedenle maskelerde oksijen vardı. Ayrıca uçaklarda fazladan olarak oksijen tüpü bulundurma zorunluluğu yoktur.” 

KAYIP YOLCU BİZİM DEĞİL HAVAALANININ SORUMLULUĞU 

Soylukal, Erdinç Mehmet’in astım hastası olduğunu öğrendiklerini ancak bunun kendisi tarafından beyan edilmediğini, böyle bir beyanda bulunmadığı için de doktor raporu olup olmadığına bakılmadığını ifade etti. 
Kayıp yolcu ile ilgili soruya karşın ise bunun havayolu şirketi değil, havaalanı yetkililerinin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Soylukal, kayıp yolcu ile ilgili bir bilgisi olmadığını söyledi. 

PEGASUS ŞİRKET KURALLARINDA TIBBİ OKSİJENE İHTİYAÇ DUYANLARIN UÇAĞA KABUL EDİLMEYECEĞİ BELİRTİLİYOR 

Soylukal, iddiaların tümünü kabul etmezken, Pegasus Havayolları Şirketinin http://www.flypgs.com internet adresinde uçuş süresince tıbbi oksijene ihtiyaç duyanların uçağa kabul edilmeyeceği belirtiliyor. “Tıbbı Okjisen gereksinimi Duyan Misafiler” başlığı altında yayımlanan yazıda, “Pegasus Havayolları misafirlerine, acil durumlar dışında, ilave oksijen sağlamamaktadır. Uçuş süresince tıbbi oksijene ihtiyaç duyan misafirlerin uçağa kabul edilmesine izin verilmemektedir. Sadece tıbbi acil durumlarda ihtiyaç duyulması halinde, Pegasus Havayolları gerekli teçhizatı sağlayabilir. Pegasus Havayolları misafirimizin, boş oksijen tüplerini, vanası açık şekilde, kontrol edilmiş bagaj olarak taşımayı kabul etmektedir” deniliyor.İnternet sitesinde sağlık raporunun ise sadece bulaşıcı hastalar için zorunlu olduğu belirtiliyor. Havayolu şirketi, kalp, kanser, diyabet ve diğer hastalar için doktor raporu şart koşmazken, uçuştan önce bilet işlemleri esnasında tıp doktoruna görünmelerini, rapor edinmelerini tavsiye ediyor.